Vijesti 02.07.2016.

Građane ne interesuje gradska kasa

ČITANJE: 1 minuta

Građane ne interesuje gradska kasa. O tome svjedoči i činjenica da je javna rasprava o nacrtu rebalansa budžeta grada u četvrtak u Kulturnom centru Banski dvor bila loše posjećena i da su rijetki oni koji su dali mišljenje, primjedbe ili sugestije.

Od petnaestak prisutnih, tri su bili gradski službenici, dva odbornika, predsjednik Skupštine grada Budimir Balaban i predstavnici preduzeća “Depot” i Centra za socijalni rad, tako da su se građani mogli nabrojati na prste obje ruke.

Stanovnik Česme Rodoljub Janjić tražio je da se u nacrt rebalansa budžeta uvrsti saniranje klizišta i izgradnja mosta preko Vrbasa pored “Vitaminke”.

– Klizišta treba hitno sanirati jer ljudi žive u strahu. Viseći most je uništen prije dvije godine i od tada ništa nije urađeno na tom pitanju, a mještani svakodnevno troše puno novca idući zaobilaznim putem – rekao je Janjić.

Predstavnik Centra za životnu sredinu Miodrag Dakić želio je da zna da li će u nacrt biti uvršćen zaključak Skupštine grada koji nalaže da se zelena površina u Boriku obogati odgovarajućim inventarom za djecu i odrasle.

Savjetnik gradonačelnika za budžet i finansije Radmila Stojnić rekla je da će svi pristigli prijedlozi biti razmatrani, te da će ono što je realno i moguće biti uvršćeno u konačnu verziju rebalansa budžeta grada. Najavila je da je moguće da u novembru bude još jedan rebalans.

Skupština grada je 23. juna usvojila nacrt rebalansa budžeta po kojem on umjesto 128,2 iznosi 138,9 miliona KM.

(Glas Srpske)