Vijesti 11.02.2016.

Građani BiH da bi otišli u Njemačku falsifikuju sertifikate o znanju njemačkog jezika

ČITANJE: 1 minuta
njemacki
Ambasada NJemačke u BiH upozorila je podnosioce zahtjeva za vizu koji prilažu falsifikovane sertifikate Gete instituta o dovoljnom znanju njemačkog jezika, da je riječ o krivičnom djelu koje će biti procesuirano.

– Korišćenje falsifikovanih dokumenata je protivzakonito i biće krivično procesuirano. Gete institut krivično tereti, u okviru sudskih organa BiH, svaku osobu koja priloži falsifikat diplome ovog instituta- saopšteno je iz Ambasade Njemačke.

U saopštenju se ističe da svi koji prilože falsifikovan sertifikat imaju zabranu polaganja ispita u Gete institutu u trajanju od jedne godine, a Ambasada im odbija zahtjeve za vizu i uvodi dužu zabranu ulaska u Njemačku.

Iz Ambasade naglašavaju da njeni zaposleni redovno zavrašavaju obuke da bi mogli prepoznati falsifikate.

– Dokaz o dovoljnom znanju njemačkog jezika je uslov za izdavanje vize za duži boravak u NJemačkoj. Dakle, ispit se može polagati i bez prethodnog pohađanja jezičkog ili pripremnog kursa za ispit. Svi zainteresovani se mogu obratiti Gete institutu u vezi sa pitanjima koja se tiču ispitnih sertifikata- napominju iz njemačke Ambasade.

(Agencije)