Vijesti 18.03.2017.

Građani biraju 57 savjeta banjalučkih mjesnih zajednica

ČITANJE: 1 minuta

Izbori za članove 57 savjeta mjesnih zajednica na području grada biće održani u nedjelju, 19. marta, od devet do 16 časova. Građani će glasati putem otvorenih lista, poimenično za kandidate.

Predsjednik Gradske izborne komisije Nada Batinar kazala je da je određeno 115 biračkih mjesta gdje su građani navikli ranije da glasaju. Ona je dodala da je kandidate predložilo 45 predlagača, i to deset političkih partija, četiri udruženja građana, te 31 grupa građana.

– Na listama se nalazi ukupno 1.020 kandidata, a u savjete MZ biće izabrano 407. Na izvodu iz biračkog spiska imamo 188.369 birača. Građani koji su imali biračko pravo na dosadašnjim izborima, to pravo imaju i sada na izborima za savjete mjesnih zajednica, a svaka mjesna zajednica je zasebna izborna jedinica. Želimo da 19. mart bude svečan, demokratski dan u našem gradu. Na internet stranici grada  objavljene su sve informacije u vezi sa ovim izborima, između ostalog, i lokacije biračkih mjesta kao i uputstvo za pravilno glasanje – rekla je Batinarova.

(Nezavisne)