Vijesti 20.04.2016.

Građani nude rješenja za medvjedića: “Dajte ga meni držaću ga u kući”

ČITANJE: 2 minute
medvjedic
Članovi kluba Extreme Sport Sarajevo uputili su juče apel građanima BiH da im pomognu nakon što je njihova poznanica pronašla mladunče medvjeda u lošem stanju i bez majke.

Članovi Extreme Sporta za Klix.ba kažu kako su juče dobili hiljade poruka od ljudi iz BiH i regije kao i iz drugih zemalja.

Medo se još uvijek nalazi kod djevojčice koja ga je pronašla, a njoj su već proslijeđeni kontakti relevantnih udruženja i osoba koje bi mogle pomoći.

“Mi smo pristigle ponude filtrirali i proslijedili ono najbitnije djevojci kod koje je medo. Poslali smo joj kontakte od “Four Pawnsa”, Kutureva iz Hrvatske, World Wildlife Funda iz Norveške… Ona sada ima pomoć stručnjaka koji joj daju savjete kako da medvjedić ojača i kako da ga vrati u prirodu”, kažu članovi kluba Extreme Sport.

Djevojka koja je pronašla medu ne želi da ga da u neki zoološki vrt ili neku sličnu ustanovu, te se zbog toga obratila članovima kluba Extreme Sport uz nadu da bi se oni mogli brinuti o medi.

“Mi, naravno, nismo bili u mogućnosti tako nešto pa smo s tim ciljem i objavili tekst na Facebook stranici našeg kluba. Uopšte nismo očekivali da će vijest ovako snažno odjeknuti te da će poruke koje smo primili bukvalno zatrpati naš inbox”, navode iz ovog kluba.

Veliki broj građana nudio je različita rješenja.

Većina poruka koje se odnose na medvjedića su uglavnom “poklonite ga meni, brinuću se o njemu”, “imam kavez u dvorištu za njega”, “koliko je para samo recite”, “dajte ga meni držaću ga u kući”, “je l’ na prodaju medo”, “gdje ga možemo pogledati”, “dajte ga u zoološki vrt”, “otvara se Bingo zoo vrt u Tuzli dajte ga tamo”…

“Nadamo se iskreno da će na kraju sve biti uredu sa medvjedićem i njegovom sudbinom te da neće završiti ni u jednom zoo vrtu već da će se slobodno kretati bh. planinama”, kažu iz kluba Extreme Sport.

(Klix)