Vijesti 17.03.2017.

Građani prelaze po nevidljivim “zebrama”

ČITANJE: 2 minute

Pješački prelazi u većini naselja su izblijedjeli, što stvara probleme i pješacima i vozačima, upozoravaju predstavnici savjeta mjesnih zajednica, a u Gradskoj upravi kažu da bi početkom aprila trebalo da počne njihova obnova.

Željko Gagula, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Rosulje, ističe da je u skoro svim ulicama u ovom naselju hitno potrebno dodatno obilježavanje pješačkih prelaza.

“Stanje je sada jako loše u svim ulicama, što predstavlja problem i vozačima i pješacima”, kaže Gagula.

Nebojša Matić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Lauš 1, naglašava da je u tom naselju potrebno dodatno iscrtavanje pješačkih prelaza.

“Pored toga, potrebna je i obnova pješačkih prelaza. Jako nam je bitno da se postavi i usporivač brzine u Karađorđevoj ulici, kod ambulante”, kaže Matić.

Dodao je da mnogo starijih ljudi svakodnevno ide u ambulantu, a pošto je u pitanju magistralni put po kojem vozači brzo voze, ugrožena je bezbjednost građana.

“Pješački prelazi su izblijedjeli, a na nekim mjestima uopšte se ne vide. Posebno je kritično tamo gdje mnogo djece prelazi ulicu”, rekla je Angelina D., mještanka naselja Rosulje.

S njenim mišljenjem slažu se i građani iz drugih naselja.

“Jako je opasno kada vozači ne vide dobro pješački prelaz. Sada sam prošla kroz grad i mogu reći da se prelazi slabo vide. Ulicu je teško preći jer vozači brzo voze i nemaju nimalo savjesti da propuste pješake”, smatra građanka Sanja Mišić.

U Savjetu mjesne zajednice Borik 1 kažu da je većina “zebri” u tom naselju vidljiva, ali da ne bi bilo loše da ih na proljeće dodatno oboje jer su zadnji put farbane u septembru prošle godine. S tim su saglasni i predstavnici iz Savjeta mjesne zajednice Obilićevo.

“Za održavanje horizontalne saobraćajne signalizacije, odnosno obilježavanje uzdužnih, poprečnih i ostalih oznaka na saobraćajnim površinama Programom zajedničke komunalne potrošnje u ovoj godini planirano je 240.000 KM”, rekli su u Odsjeku za saobraćaj.

(Nezavisne)