Vijesti 25.09.2015.

Građani sa srpskim pasošima mogu da uđu u Hrvatsku, zabrana za vozila još važi

ČITANJE: 1 minuta
granicni prelaz
Građani sa srpskim pasošima mogu nesmetano, iz okolnih zemalja, da uđu u Hrvatsku, dok je i dalje na snazi zabrana ulaska u Hrvatsku vozilima registovanim u Srbiji, saopštio je jutros Auto moto savez Srbije (AMSS).

Putnički teminali su na graničnom prelazu Batrovci otvoreni u oba smera, sem što u Hrvatsku mogu ući samo državljani sa srpskim pasošima, dok je i dalje na snazi zabrana ulaska vozilima koja su registrovana na području Srbije.

Na snazi je, takođe, zabrana ulaska teretnim motornim vozilima na ulasku u Hrvatsku na graničnom prelazu Batrovci, sem za teretna vozila koja prevoze kvarljivu robu.

Sinoć od 22:10 časova zatvoren je saobraćaj na graničnom prelazu Šid.

Svi granični prelazi sa Mađarskom su otvoreni, a zadržavanje putničkih vozila se kreću u intervalima od 15 do 30 minuta, dok se teretna vozila na graničnim prelazima Horgoš i Kelebija zadržavaju višesatno.

Višesatna i duga zadržavanja kamiona su i na graničnom prelazu Sremska Rača sa Bosnom i Hercegovinom, dok je saobraćaj za teretna vozila na graničnom prelazu Mali Zvornik na izlazu trenutno obustavljen.

Kiša, koja je tokom noći padala, uslovila je mokre kolovoze, pa zato AMSS svim vozačima savjetuje da brzinu kretanja prilagode uslovima na putu, kao i da poštuju postavljene saobraćajne signalizacije, jer se na mnogim dionicama i dalje izvode radovi.

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirano je 126 saobraćajnih nezgoda u kojima je 86 osoba povrijeđeno, a četiri lica su smrtno stradala.

Istovremeno, u Beogradu je zabilježeno 68 saobraćajnih nezgoda u kojima su 42 osobe povrijeđene, a dva lica su smrtno stradala.

(Agencije)