Vijesti 25.05.2017.

Građani trpe znatne posljedice: Kazne zbog nedostatka pasoša

ČITANJE: 1 minuta

Izdavanje putnih isprava otežano je prvenstveno zbog toga što dobavljač pasoških knjižica – banjalučka firma “Milbauer”, ne ispunjava ugovorene obaveze i Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) preduzeće mjere naplate ugovornih kazni, konstatovano je danas na sastanku ove agencije i nadležnih organa za izdavanje pasoša.

Iz Agencije je saopšteno da je smanjen kapacitet proizvodnje pasoških knjižica od dobavljača kao ugovorne strane u nabavci, te da građani BiH trpe znatne posljedice, uprkos čvrstim uvjeravanjima dobavljača da će obezbijediti neophodni repromaterijal.

U saopštenju se navodi da IDDEEA sa Savjetom ministara BiH i Ministarstvom civilnih poslova BiH intenzivno radi na rješavanju ovog problema, te očekuju da će zahtjevi koji se predaju u narednom periodu biti riješeni u zakonskom roku.

“Potrebe i prava građana su prioritet u cjelokupnom procesu i sve institucije ulažu maksimalne napore da bi njihova zakonska prava bila ostvarena”, ističe se u saopštenju.

Sastanak, s ciljem sagledavanja i rješavanja problema u procesu izdavanja pasoša, održan je u prostorijama IDDEEA u prisustvu predstavnika Ministarstva civilnih poslova BiH, kantonalnih ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Javnog registra Brčko distrikta.

(Srna)