Vijesti 10.05.2016.

Građanska inicijativa za Borik: Ljepše ruho za dječje igralište

ČITANJE: 1 minuta
igraliste
Građanska inicijativa za Borik počela je sa uređenjem dječjeg igrališta na Bulevaru vojvode Živojina Mišića, kod škole “Branko Ćopić”.

Miodrag Dakić, član ove inicijative, rekao je da su se oni organizovali da urede ovo igralište i tako su prethodnih dana bojili pješčanik koji zauzima veliki dio na ovom igralištu.

Radi se o igralištu koje je u fokusu javnosti jer je planirana izgradnja crkve na toj lokaciji, čemu se usprotivila Građanska inicijativa za Borik i veliki broj mještana.

Dakić je naveo da su od Budimira Balabana, predsjednika Skupštine grada, dobili obećanje da će se GI za Borik naći na sljedećem skupštinskom zasjedanju.

Drago Dragić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Borik 2, rekao je da su tražili od grada da ovo igralište urede potrebnom opremom, kako bi mališani ovog naselja imali svoj kutak za igru.

“Stavili smo opremu ovog igrališta na listu prioriteta koje smo dostavili gradu jer u našoj mjesnoj zajednici ima puno mališana koji ovo igralište svakodnevno koriste”, rekao je Dragić.

(Nezavisne)