Vijesti 25.11.2015.

Građanska inicijativa za Borik nezadovoljna odlukom Skupštine: Moguć referendum za građane Borika?!

ČITANJE: 1 minuta
foto: Nezavisne novine

foto: Nezavisne novine

Predstavnici Građanske inicijative za Borik, na današnjoj konferenciji povodom sinoćnjeg glasanja u Skuštini grada rekli su da će održati sastanak sa ostalim članovima inicijative, gdje će definisati dalje korake kako bi spriječili gradnju crkve na mjestu dječijeg igrališta, a u krajnjem slučaju najavili su referendum za građane Borika.

Predstavnici Građanske inicijative za Borik osvrnuli su se na komentarisanje odbornika koje je, kako su istakli, bilo usmjereno na polemiku oko crkve, a ne na zelenu površinu i značaj igrališta za stanovnike grada.

– Većina odbornika nije ni pročitala tekst inicijative- kažu iz GI za Borik.

Podsjećamo, Srpska pravoslavna crkve podnijela je zahtjev za izmjenu Regulacionog plana naselja Borik, kojim se traži izgradnja crkve na zelenoj površini u ovom naselju. Tačnije, izmjenama su na lokaciji javne zelene površine i dječjeg igrališta planirani objekti pravoslavnog hrama sa pratećim objektom od preko 1.000 metara kvadratnih.

Donosimo vam spisak odbornika koji su  glasali za i protiv, kao i onih koji su bili uzdržani ili odsutni.

ZA (9):

Budmir Balaban, Boran Bosančić, Nenad Šibarević, Braco Plavšić, Slobodan Lukić, Zoran Talić. Aleksandar Petković, Mladen Kajkut i Marinko Dragišić.

PROTIV (10):

Nenad Grbić, Darko Sabljić, Dušan Čajić, Draško Kremenović, Draško Ilić, Goran Bursać, Radomir Jović, Marinko Umičević, Momir Božić i Marinko Jaćimović.

UZDRŽANI (3):

Zdravko Josipović, Nenad Talić i Ranko Baroš.

ODSUTNI (9):

Duško Račić, Mirna Savić Banjac, Aleksandar Zolak, Draženko Ninić, Vladimir Mirošljević, Mira Galić, Milan Milaković, Đorđe Umićević i Milan Granula.

(Banjaluka.net, NN)

 

Oznake: Zoran Talić