Vijesti 17.05.2016.

Grade infrastrukturu u poslovnoj zoni “Ramići”

ČITANJE: 1 minuta
ramici

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović ozvaničio je danas početak izgradnje infrastrukture u poslovnoj zoni “Ramići”, vrijedne 1.800.000 KM.

Gavranović je naveo da je realna vrijednost ovih investicija mnogo veća jer se na osnovu njih stvaraju uslovi za osnivanje novih pogona i malih preduzeća.

“Obezbijedili smo sredstva, a preduzeće `MG mind` iz Mrkonjić Grada ima rok četiri mjeseca da završi izgradnju infrastrukture. U ovoj zoni biće izgrađeni određeni profili saobraćajnica, trotoari, javna rasvjeta i sistem kanalizacije i vodovodnog snabdijevanja”, rekao je Gavranović novinarima.

On ističe da će infrastruktura biti obezbijeđena za cijelu poslovnu zonu čija je površina gotovo 200 hektara.

Gavranović je naveo da je za sada stavljeno u promet 11 parcela za 10 investitora, koji će nakon izvođenja radova imati sve uslove za obavljanje svoje djelatnosti.

“Da ne bi došlo do bilo kakvih propusta, za poslove nadzora angažovali smo Institut za građevinarstvo koji će zajedno sa jedinicom Lokalnog ekonomskog razvoja pratiti realizaciju projekta”, napomenuo je Gavranović.

Predstavnik preduzeća “MG mind” Trivun Milanović rekao je da su urađene sve neophodne pripreme za realizaciju projekta i ocijenio da je moguće da radovi budu gotovi i prije roka.

(Agencije)