Vijesti 23.04.2022.

Gradiška obilježila Dan Grada: Povelja počasnog građanina Aleksandru Vučiću

ČITANJE: 2 minute

Povodom Dana Gradiške – 24. aprila na svečanoj akademiji povelja počasnog građanina dodijeljena je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću u znak zahvalnosti što je, zajedno sa Vladom Srbije pomogao izgradnju Doma kulture “Srbija” u Novoj Topoli, otvorenog krajem 2020. godine, kao i novog objekta dječijeg vrtića u Brestovčini.

Povelju je rukovodstvo Grada uručilo savjetniku Vučića Miloradu Veljoviću koji je u ime Vučića čestitao Gradišci.

“Aleksandar Vučić će uvijek pomagati Srbe sa ovih prostora promovišući mir i stabilnost na ovim prostorima”, rekao je Veljović.

On je rekao i da Srbija poštuje teritorijalni integritet BiH, ali da niko ne može zabraniti Srbima u Srbiji da vole Srpsku i sve njene građane.

“Živeli Gradiška, Srpska i Srbija!”, poručio je Veljović.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić istakao je u obraćanju na Akademiji da će ovaj grad nastaviti da baštini antifašističku tradiciju, te stremi ekonomskom i svakom drugom razvoju, što pokazuju brojni planirani projekti čija se realizacija očekuje u narednom periodu.

On je u ime stanovnika Gradiške zahvalio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću za realizaciju pozitivnih projekata za ovu lokalnu zajednicu, ali i predsjedniku Srpske Željki Cvijanović, srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i Vladi Srpske za doprinos da Gradiška bude grad po mjeri svakog njenog građanina.

Akademija je održana u gradiškom Kulturnom centru, gdje su uručene povelje i zahvalnice i drugim pojedincima, ustanovama i preduzećima koji su doprinijeli razvoju Gradiške.

Svečanoj akademiji prisustvovali su zvaničnici Srpske i Srbije, ministri u Vladi Srpske, potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić, predstavnici republičkih i gradskih institucija, te brojne zvanice iz javnog, društvenog i političkog života, kao i građani.

(A.M.)