Vijesti 23.05.2016.

Gradiška: Policajac ga izvukao iz nabujale Save

ČITANJE: 2 minute

Dragutin N. je sa obale rijeke nedaleko od Savskog mosta u Gradišci skočio u vodu, što je primijetio Mekinjić i odmah pozvao policiju. Na lice mjesta odmah su stigli policajci Beganović i Čupić.

Beganović je ušao u čamac sa ribolovcem Branom Milojčićem i uputio se prema čovjeku kojeg je rijeka nosila velikom brzinom.

– Slučajno sam vidio čovjeka u brzoj i nabujaloj Savi. Iako mi je bilo čudno, prva mi je pomisao bila da se kupa, ali nedugo poslije toga sam shvatio da on u stvari želi da sebi oduzme život. Čovjek se opirao spasiocima i nije želio da se uhvati za čamac, ali je Beganović uspio da ga uhvati i privuče obali – ispričao je Mekinjić.

Nesrećnom Dragutinu na obali je ukazana prva pomoć, a potom je  prevezen u bolnicu.

Ostali Gradiščani, koji su sa obale posmatrali ovu akciju spasavanja, ispričali su da policajcu Beganoviću nije bilo nimalo lako, jer je rijeka bila veoma brza, a nesrećni čovjek nije htio da se uhvati za čamac, te je bježao od njega.

– Policajac je ipak uspio nekako da ga uhvati.  Srećom, policajci su veoma brzo reagovali – kažu očevici.

Nakon spasavanja Beganović i Čupić nastavili su sa redovnim aktivnostima, tako da ih juče nismo uspjeli pronaći kako bi nam ispričali više detalja.

Čupić ovo nije bila prva akcija spasavanja. On je zajedno sa policajcem Danijelom Bikićem u oktobru 2014. godine osamdesetjednogodišnju I. R. izvukao iz nabujale Save.

Vojnici

Trojica pripadnika Oružanih snaga BiH spasila su prije nekoliko dana u Tuzli ženu koja je automobilom sletjela u rijeku Jalu. Brzom i hrabrom intervencijom vojnika Nermina Husanovića, Džema Bešića i Emira Suljića žena je u polusvjesnom stanju izvučena iz automobila.

(Glas Srpske)