Vijesti 19.11.2018.

GRAĐANI I OVAJ PUT DOBILI BITKU Pogledajte kako je danas bilo na deložaciji u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

Danas u 11 časova po jedanaesti put zaredom je pokušana deložacija porodice Petković iz stana u Jevrejskoj ulici 77 u Banjaluci. 

Oko 22 policajca su ubrzo nakon što su stigli, pod pritiskom medija, okupljenih građana i prijetnjom Nedeljka Petkovića da će se zapaliti, od deložacije odustali.

Borka Petković koja je četiri godine provela u logoru, i u stanu živi sa sinom Nedeljkom, koji je takođe na svojoj koži osjetio surovost rata i zato ima trajne posljedice, stan je naslijedila od roditelja. Stan je otkupljen, ali procedura nije završena do kraja jer je u međuvremenu umro advokat koji je vodio slučaj, pa je dio dokumentacije zagubljen.

Borka je uvjerena da se sve ovo dešava zbog lokacije stana koji se nalazi u centru grada.

Prema informacijama koje je dobila od komšija stan je trenutno vlasništvo Prvobranilaštva RS. Iz ove institucije je nikada niko nije kontaktirao.

“Očekujem samo da me konačno ostave na miru. Od marta prošle godine proživljavam ovo”, rekla je Borka Petrović.

Advokat porodice je potvrdio da je prije nešto više od mjesec dana pokrenut novi sudski postupak, koji će, nada se, dokazati da stan treba da pripadne porodici Petković.

Sat vremena prije zakazane deložacije, ispred zgrade su se okupili građani i predstavnici Restart Srpske.

Iz Restarta poručuju da će nastaviti da se bore protiv nepravde i da se angažuju u ovakvim slučajevima gdje je sistem zakazao.

(Buka)