Vijesti 19.11.2020.

GRAĐANI OGORČENI: Državljanin Maroka osumnjičen za ubistvo na Ilidži

ČITANJE: 1 minuta

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo došli su do saznanja da se državljanin Maroka čiji su inicijali A.H. (34) nalazio u Barskoj ulici na Ilidži, gdje je u napadu jedno lice ubijeno, a dva povrijeđena.

Policija je do ovih saznanja došla radeći, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva, na rasvjetljavanju i dokumentovanju događaja, saopšteno je iz kantonalnog MUP-a.

Iz sarajevske policije uputili su molbu građanima da eventualna saznanja o navedenom licu, odnosno njegovom kretanju ili mjestu boravka, dostave Operativnom centru Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo ili najbližoj policijskoj stanici.

Ogorčeni mještani Ilidže okupili su se juče u Maloj aleji kako bi osudili ubistvo u naselju Otes, koje su počinili migranti, te uputili poruku da nadležne institucije u BiH konačno moraju pronaći način da sklone migrante s ulica.

Trojica migranata su u utorak u Barskoj ulici nožem napali mještane naselja Otes. U ovom napadu preminuo je državljanin BiH Јasmin Berović /36/, dok su još dvije osobe povrijeđene.

(Srna)

Oznake: ubistvo