Vijesti 22.08.2018.

GRAĐANSKA PATROLA Građani najviše prijavljivali nepropisno odlaganje otpada

ČITANJE: 1 minuta

Tokom prošle sedmice, Banjalučani su putem aplikacije „Građanska patrola“, najviše prijavljivali slučajeve iz komunalne oblasti, uglavnom u vezi sa odlaganjem kućnog otpada i postavljanjem kontejnera, oštećenjem sprava na dječijim igralištima, košenjem trave i drugo.

Na osnovu prijava sugrađana, nadležne službe su, po nalogu Komunalne policije, prošle sedmice očistile nekoliko kontejnerskih mjesta u ulicama Koste Jarića, Milana Brankovića i Kosovske djevojke gdje su građani nepropisno odlagali otpad.

Istovremeno, u više slučajeva građani su prijavljivali probleme u vezi sa nedovoljnim brojem kontejnera ili sa određivanjem mjesta za njihovo postavljanje. Preduzeću „Čistoća“ već je dat nalog da u Ulici Slobodana Kusturića promjeni lokaciju za kontejnersko mjesto.

Takođe, više prijava odnosilo se na košenje javnih površina. Odjeljenje za komunalne poslove izdalo je nalog da se pokose površine u Moravskoj ulici, igralište u Ulici Milana Brankovića, javna površina u naselju Ada i druge.

Što se tiče komunalne opreme, građani su prijavili da su oštećene pojedine sprave na dječijim igralištima u Aleji Svetog Save, Miloša Obilića i Marka Kraljevića. Ova oštećenja će, prema objašnjenju nadležnih iz Odjeljenja za komunalne poslove, biti otklonjena nakon izbora izvođača radova za popravku igrališta.

Po prijavi građana, preduzeće „Vodovod“ obavješteno je da nedostaje poklopac šahta u Ulici Jovana Dučića kod broja 26 i naloženo je da se postavi novi.