Vijesti 25.09.2018.

GRAĐANSKA PATROLA Najviše prijava za nepropisno lijepljenje predizbornih plakata

ČITANJE: 1 minuta

Tokom prošle sedmice, više naših sugrađana prijavilo je lijepljenje predizbornih plakata na nedozvoljenim mjestima. Povodom ovih prijava, Komunalna policija je pojačala kontrole političkog oglašavanja i plakatiranja na kompletnom području Banje Luke.

Kako su pojasnili, političko oglašavanje, kojim se promovišu političke stranke, koalicije i njihovi programi i kandidati, i vode predizborne kampanje, može se vršiti samo u periodu proglašene predizborne kampanje, i na samo za to predviđenim prostorima za plakatiranje (info-panoi, info-stubovi), na sopstvenim (privremenim i pokretnim) propagandnim panoima, pokretnim ogradama i žardinjerama, i na zakupljenim prostorima pravnih i fizičkih lica u skladu sa Odlukom o javnom oglašavanju na gradskom području.

Pored toga, sugrađani su „Građanskom patrolom“ prijavili i nepropisno odlaganje otpada na više lokacija u gradu, pokvarenu rasvjetu u Ulici Milana Radmana, te oštećeno igralište u Ulici Save Ljuboje.

Takođe, po prijavi građana da u Ulici Rade Radića, veoma frekventnoj saobraćajnici u naselju Vrbanja, na tri šahta vibriraju poklopci i izazivaju buku – nadležne gradske službe su odmah reagovale i obavijestile „Vodovod“, čije su ekipe preduzele mjere i  postavile gumene podloške kako bi se spriječila ova pojava.

Mobilnu aplikaciju „Građanska patrola“, od maja ove godine do danas preuzelo je više od 3.000 naših sugrađana, pokazuju podaci internet provajdera.

Gradska uprava zahvaljuje svim našim sugrađanima koji svakodnevno koriste ovu aplikaciju i prijavljuju uočene anomalije, te ih poziva da je koriste u što većoj mjeri, kako bi naš grad bio ljepši i uređeniji.