“GRAĐANSKA PATROLA”: Uklonjen otpad u Dervišima

Po prijavi sugrađana putem „Građanske patrole“ da na Bulevaru Stepe Stepanovića nedostaje poklopac na šahtu, komunalna policija naložila je preduzeću „Vodovod“ da otkloni ovu nepravilnost, koje je odmah i postupilo po naloženim mjerama i postavilo poklopac.

Uz ovu, tokom protekle sedmice bilo je više prijava za odlaganje otpada u Ulici Jovana Bijelića u Dervišima i na Istočnom tranzitu. Po nalogu komunalne policije, „Čistoća“ je uklonila otpad.

U Ulici Jug Bogdana prijavljeno je da je oštećena nadstrešnica na autobuskom stajalištu. Iz nadležnog Odjeljenja za komunalne poslove su istakli da će se nakon izbora najpovoljnijeg izvođača radova na održavanju komunalne opreme, pristupiti sanaciji navedene nadstrešnice.

Takođe, za popravku rekvizita na dječijem igralištu u Marka Kraljevića čeka se izvođač, a za oštećenje na dječijem igralištu u Ulici Tihomira Tihe Damjanovića obaviješteno je preduzeće “Građenje Đurić“ koje treba da obavi popravku.

Kada je riječ o prijavi zakorovljene javne površine u Desnoj Novoseliji, iz resornog odjeljenja ističu da će košenje biti obavljeno u skladu sa programom suzbijanja ambrozije.

MILAN RADOVIĆ: Aćimović odličan kandidat, Italijani u BiH se zahvalili DNS-u

Milan Radović, potpredsjednik DNS-a komentarisao je raspodjelu resora unutar Vijeća ministara BiH, gdje je njegovoj stranci pripalo jedno ministarsko mjesto – i to Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice. DNS je na tu poziciju postavio Draška Aćimovića. Da li je DNS zadovoljan raspodjelom? “Pa definitivno DNS je dobio jednog ministra, za razliku od ostalih koalicionih

SVEČANA DODJELA ČLANSKIH KARATA: Demos u Gradišci primio 550 novih članova

U restoranu “Taksi bar” večeras je Gradski odbor Demosa u Gradišci organizovao svečanu dodjelu članskih karata za više od 550 novih članova. Svečanom prijemu prisustvovali su funkcioneri Demosa, predsjednik ove stranke Nedeljko Čubrilović i gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić. Predsjednik Gradskog odbora Demosa Vladimir Janković istakao je da je Demos u Gradišci formirao 42 mjesna odbora

NEZADOVOLJSTVO SE ŠIRI: I Željko Dubravac, predsjednik RO DNS-a Banjaluka, protiv Aćimovića

Predsjednik Regionalnog odbora Demokratskog narodnog saveza Banjaluka Željko Dubravac smatra da je prijedlog Predsjedništva ove stranke da Draško Aćimović bude ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH krajnje neozbiljan i pridružuje se zahtjevima Darka Banjca, Nenada Nešića i Slavka Gligorića da se razmotri ime drugog kandidata, saznaje opcija.net u vrhu banjalučkog odbora