Vijesti 06.11.2016.

Gradnja sportske dvorane Gimnazije iduće godine

ČITANJE: 1 minuta

Izgradnja nove sportske dvorane u sklopu Gimnazije mogla bi početi iduće godine, a trenutno se radi na pravnom rješavanju jer bi ona trebalo da bude urađena po modelu javno-privatnog partnerstva.

Kako kažu u ovoj obrazovnoj ustanovi, prije nekoliko dana održan je sastanak Inicijativnog odbora s Igorom Radojičićem, novoimenovanim gradonačelnikom, te je odlučeno da se krene u proceduru.

“Za početak ćemo pravno postaviti stvari jer je riječ o javno-privatnom partnerstvu, što je u Banjaluci nešto novo i sa čim nemamo iskustva, ni grad ni mi. Advokatska kuća ‘Sajić’ će nam pomoći da to uobličimo u pravnom smislu i ispunimo tu proceduru, a mi prikupljamo u međuvremenu materijal”, rekao je Zoran Pejašinović, direktor Gimnazije.

Dodao je da na proljeće očekuje da počnu konkretni poslovi u smislu konkursa za javno-privatno partnerstvo, a da u roku najkasnije od dvije godine očekuje useljenje u dvoranu.

Dvorana bi trebalo da bude urađena u saradnji sa firmom “Inova”, koja bi je koristila u vannastavnim terminima, dok bi vlasnik bila Gimnazija, odnosno grad. Što se tiče obezbjeđivanja sredstava, ostalo je pitanje sredstava za preuređenje stare dvorane Gimnazije, a to će, kako kažu, vidjeti sa gradom i Ministarstvom prosvjete i kulture RS.

“Tu je riječ o manjem novcu, ne znam tačno koliko, recimo dva do tri dobra automobila. Pošto smo dobili zvanično političku podršku, možemo zvanično da krenemo u procedure”, ističe Pejašinović.

Izgradnjom ovog objekta stvorili bi se uslovi za preuređenje stare dvorane u amfiteatar, biblioteku, laboratorije i druge korisne prostorije i time bi škola dobila dodatan prostor, što je i preduslov za formiranje ranije najavljivanog sportskog odjeljenja.

(nezavisne.com)