Vijesti 18.08.2015.

Gradonačelnik Gavranović primio strane studente

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović rekao je danas da će studenti, koji su u ovaj gradu došli iz raznih zemalja svijeta radi stručne prakse putem studentske razmjene, ponijeti lijepe utiske o gradu na Vrbasu.

Gavranović je danas, nakon prijema 13 stranih studenata koji su u Banjaluku stigli 1. jula putem međunarodne razmjene studenata, istakao da je Banjaluka grad mladih ljudi, te da mu je uvijek zadovoljstvo sresti se s njima i ugostiti ih.

– Iskoristio sam priliku da ovim studentima predstavim naš grad, te da im dam više informacija o njegovom razvoju i usponu, ali i o problemima sa kojima se nosimo – rekao je Gavranović.

– Oni su, osim što su kroz praksu koju su imali priliku da realizuju u okviru studentske razmjene, stekli određenu sliku o našem gradu, imali priliku i da učestvuju u brojnim kulturnim i sportskim manifestacijama koje smo organizovali u prethodnom periodu – rekao je Gavranović.

Koordinator ljetnjeg programa međunarodne organizacije IAESTE Darja Premasunac rekla je da je velika čast za ove studente, koji su u Banjaluci do 28. avgusta, što ih je ugostio gradonačelnik Banjaluke.

Riječ je o studentima koji su ove godine došli iz Španije, Češke, Brazila, Izraela, Švedske i Njemačke, koji pohađaju prirodne i tehničke fakultete, a ovdje imaju praksu u preduzećima sa kojima postoji dogovor, rekla je Premasunac.

Ona je naglasila da putem ove organizacije 17 domaćih studenata ode na praksu u inostranstvo.

Student farmacije u Češkoj Veronika Martinska rekla je ima praksu u Ministarstvu zdravlja Srpske u odjeljenju za odnose sa Evropom, te da je imala priliku upoznati zemlju i grad kroz rad, druženje i putovanja.

(Agencije)