Vijesti 20.01.2021.

Gradonačelnik najavio: Banja Luka će pomoći opštinama i gradovima pogođenim zemljotresima

ČITANJE: 1 minuta

Grad Banja Luka će pomoći obnovu teško stradalih opština u posljednjem zemljotresu u Republici Srpskoj i Hrvatskoj. Kako je navedeno iz Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice, pomoć će biti upućena opštinama Kostajnica i Kozarska Dubica, te Petrinji i Glini.

Banja Luka će Kozarskoj Dubici poslati građevinski materijel potreban za izgradnju dvije kuće, dok će Kostajnica dobiti građevinski materijal.

-Banja Luka će pružiti podršku našem narodu u Kostajnici i Kozarskoj Dubici. Nakon što smo dobili informacije o onom što je najpotrebnije našim opštinama, sredstva smo pronašli odustajanjem od nabavki službenih auta koje je poreknula prethodna gradska administracija, a u ovom periodu predstavljaju luksuz – istakao je gradonačelnik
Banje Luke Draško Stanivuković.

Banja Luka će Petrinji donirati kućanske aparate i ostalu opremu potrebnu stanovništvu čije je domove oštetio ili potpuno uništio zemljotres. Grad Banja Luka će pomoći i stanovništvu Gline koje je takođe pogođeno zemljotresom, jer Banja Luka dobro zna kako je nositi se sa ovom katastrofom.

-Mnoge porodice iz Petrinje i Gline pisale su molbe našem Gradu za prijeko potrebnu podršku i tu ćemo pružiti prijateljsku ruku. Banja Luka saosjeća sa svim gradovima i opštinama pogođenim zemljotresom, jer dobro zna kako je nositi se sa katastrofom i njenim posljedicama – rekao je Stanivuković.

Akcija pomoći opštinama pogođenim zemljotresom biće realizovana nakon sporvedenog postupka javne nabavke za građevinski materijal, kao i ostalih procedura potrebnih da se sve obavi u skladu sa zakonom.

Novac za pomoć ovim opštinama je obezbijeđen zahvaljujući tome što je Grad nedavno odustao od kupovine skupocjenih vozila za Civilnu zaštitu.

(E.M)