Vijesti 14.12.2016.

Gradonačelnik obišao radove u Česmi i Šargovcu

ČITANJE: 2 minute

Gradonačelnik Igor Radojičić, sa saradnicima, obišao je danas radove na izgradnji mostova u Česmi i Šaragovcu, gdje je razgovarao sa predstavnicima izvođača radova o rokovima za završetak radova.

– Nadamo se da će vremenski uslovi dozvoliti izvođačima da nastave radove i da prema rokovima predviđenim u ugovorima sve bude završeno – istakao je gradonačelnik Radojičić.

On je još jednom apelovao na građane da imaju strpljenja za vrijeme izvođenja radova i izrazio nadu da će se uskoro uspostaviti normalno odvijanje saobraćaja u ovim naseljima. Na mostu preko rijeke Vrbanja u Česmi rok za završetak radova je 31. decembar, a trenutno su u toku radovi na postavljanju ograde mosta i pripreme za postavljanje završnog sloja asfalta. Uporedo sa tim rade se i pristupne saobraćajnice.

Novi most dug je 75 metara, ukupnog saobraćajnog profila deset metara i sastojaće se od kolovoza širine šest metara i obostranih trotoara širine dva metra. Izvođač radova je preduzeće Prijedorputevi, a ukupna vrijednost investicije je 1,7 miliona KM.

most1

Ove sedmice počeli su radovi i na izgradnji pristupnih saobraćajnica na novoizgrađenom mostu preko Šargovačkog potoka u Subotičkoj ulici (Djevojački most).

Saobraćajnica će biti izgrađena u ukupnoj dužini od 60 metara, prosječne širine šest metara. Takođe će biti izgrađeni i obostrani trotoari širine po 1,2 metra. Ove radove izvodi preduzeće „Niskogradnja“ d.o.o. iz Laktaša.

Prema informacijama od strane izvođača radova, ukoliko budu povoljni vremenski uslovi, krajem naredne sedmice planirano je postavljanje završnog sloja asfalta.

most2

Podsjećamo da su već završeni radovi na izgradnji mosta preko Šargovačkog potoka. Novi most je armirano-betonske konstrukcije i njegov raspon iznosi 12 metara, a širine 11 metara (dvije kolovozne trake, te dvije pješačke staze). Dužina sa prelaznim pločama iznosi 19 metara. Vrijednost radova je 143.000,00 KM, a radove je izvelo preduzeće GP Vranica iz Banjaluke.