Vijesti 26.01.2021.

Gradonačelnik prosvjetnim radnicima i učenicima čestitao školsku slavu – Svetog Savu

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Banje Luke, Draško Stanivuković, čestitao je školsku slavu – Svetog Savu, svim učenicima, prosvjetnim radnicima i zaposlenima u prosvjeti, uz poruku da je ulaganje u znanje najsigurnija investicija u budućnost.

– Šaljem snažnu poruku da našu marljivu i čestitu mladost moramo sačuvati u našem gradu, ali i u cijeloj Republici Srpskoj, jer bez mladih ljudi i njihovog znanja nemamo perspektivu. Društvo zasnovano na znanju i poštenom radu je ideja vodilja naše budućnosti. Na ovaj dan se slave i promovišu one istinske vrijednosti koje nam je u nasljeđe ostavio Sveti Sava – poručio je gradonačelnik na društvenim mrežama.

On je dodao da će najbolji u Banjoj Luci biti adekvatno nagrađeni i vrednovani, te da učenje, trud i veliki rad neće biti uzaludni, već na pravi način cijenjeni i poštovani.

Gradonačelnik je posebno zahvalio svim učenicima i prosvjetnim radnicima koji su u vrijeme pandemije pokazali veliki trud i odgovornost, te nastavu organizovali i sprovodili u ovim vanrednim okolnostima.

-U ime Grada Banja Luka svim učenicima i prosvjetnim radnicima želim mnogo uspjeha i dobrih rezultata, te da Savindan obilježe u duhu prosvjetiteljstva i učenja prvog srpskog arhiepiskopa – poručio je gradonačelnik.

(SB)