Vijesti 08.05.2017.

Gradonačelnik Radojičić upoznao amabasadora Švedske sa projektima nove administracije

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić razgovarao je danas u Gradskoj upravi sa novoimenovanim ambasadorom Švedske u BiH Andersom Hagelbergom.

Gradonačelnik Radojičić upoznao je ambasadora Hagelberga sa aktuelnim projektima nove gradske administracije, sa naglaskom na otvaranje novih i razvoj postojećih poslovnih zona.

On je zahvalio ambasadoru na podršci koju je Švedska ranije pružila Gradu Banjaluci u razvoju Inovacionog centra, najavljujući da će Grad, sa svoje strane, u narednim mjesecima pokrenuti planove o olakšicama za otvaranje tzv. startap firmi.

Gradonačelnik Radojičić je precizirao da ovaj projekat podrazumijeva da Grad, sa svoje strane, startap firmama obezbjeđuje besplatne poslovne prostore za razvoj novih poslovnih ideja, prvenstveno onim koje su okrenute informacionim tehnologijama.

– Pored toga, nova administracija, zbog dosadašnjih iskustava, razmatra i planove da se sredstva, koja su bila planirana za podršku zapošljavanju, preusmjere za edukaciju i prekvalifikaciju nezaposlenih kako bi lakše došli do radnog mjesta – rekao je Radojičić.

sastanak gradska uprava

Govoreći o prioritetima gradske aministracije, Radojičić je naglasio da bi se Banjaluka uskoro mogla ući u gradnju novog postrojenja gradske Toplane na bio masu, kako bi riješila dugogodišnji problem sa sistemom daljinskog grijanja.

On je, takođe, informisao ambasadora da je nova gradska administracija riješena da Banjaluku snažno pozicionira na regionalnoj i evropskoj sceni, zbog čega je, između ostalog, i pokrenuta nominacija za prijestonicu Evropskog grada kulture za 2024. godinu.

(banjaluka.rs.ba)