Vijesti 18.09.2018.

GRADONAČELNIK U KINI Radojičić predstavlja Banjaluku na “azijskom Davosu”

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić otputovao je u višednevnu, službenu posjetu Kini, gdje će učestvovati na dvije velike međunarodne konferencije, uključujući i veliki skup u Tjanđinu poznatom kao „azijski Davos“.

Kao predstavnik jedine lokalne zajednice iz Republike Srpske, prvog dana posjete gradonačelnik Radojičić predstavio je razvojne potencijale Banje Luke na konferenciji pod nazivom „gradovi – prijatelji Tjanđina“.

Učestvujući u dijelu konferencije, posvećene potencijalima evropskih gradova srednje veličine, Radojičić je, između ostalog, istakao osnovne prioritete gradske administracije i planove za razvoj Banje Luke, kao jednog od regionalnih centara.

Kako je predviđeno, Radojičić bi se, u okviru ove konferecnije, trebao sastati i sa zamjenikom gradonačelnika Tjanđina Žao Taješanom.

Tokom boravka u Kini, Radojičić će u Tjanđinu učestvovati i u radu „Susreta novih lidera“, koji okuplja više od 2.000 zvaničniika iz cijelog svijeta. Ovaj, širom svijeta poznati skup, često se naziva i „azijskim Davosom“.

Kako je predviđeno, Radojičić će na ovoj konferenciji predstaviti Banju Luku i njene potencijale pred gradonačelnicima brojnih svjetskih gradova.