Vijesti 07.12.2015.

Gradonačelniku Banjaluke ukazali na neophodnost sanacije nasipa u Česmi

ČITANJE: 1 minuta
sanacija nasip cesma
Sanacija nasipa u Česmi i izgradnja biciklističke staze u banjalučkom naselju Zalužani samo su neki od problema zbog kojih su se građani danas obratili gradonačelniku Slobodanu Gavranoviću na tradicionalnom sastanku prvog ponedjeljka u mjesecu.

Za problem sa nasipom u Česmi, kako kaže Gavranović, bio je upoznat, te su o tome da nasip treba dodatnu sanaciju obavijestili i Vode Srpske.

-Nasip jeste saniran privremeno, a inspekcijski organi i predstavnici Civilne zaštite su utvrdili određene manjkavosti i potrebu da se doradi, a da li će biti vidjećemo sa Vodama Srpske- rekao je Gavranović, ističući da je Grad uradio šta je mogao.

Naglasio da je Gradska uprava tražila i da se uradi dodatno uređenje korita Vrbanje.

Kada su u pitanju biciklističke staze, rekao je da je prioriteta mnogo i da će vidjeti hoće li biti urađena na Skupštini grada 29. decembra, kada bude usvajan program.

Nakon sastanka, odgovarajući na pitanje novinara, rekao je da je u planu pravljenje poligona za polaganje vozačkih ispita u gradu, na kojem se trenutno radi.

Govoreći o naknadama odbornika, koje su i regulisane poslovnikom, smatra da odbornici ne bi trebali primati naknadu ako se steknu uslovi da nekom treba biti odbijena zbog neopravdanih izostanaka.

(NN)