Politika 01.08.2016.

Gradonačelniku uručena zlatna povelja KKI “Vrbas”

ČITANJE: 2 minute

Gradonačelniku Banjaluke Slobodanu Gavranoviću, danas je u Gradskoj upravi uručena zlatna povelja Košarkaškog kluba invalida „Vrbas“.

U znak nesebične podrške radu i razvoju ovog kluba, povelju je uručio predsjednik KKI „Vrbas“ Marinko Umičević.

Gradonačelnik Gavranović se zahvalio na povelji koja mu je uručena i naglasio da su Gradska uprava i KKI „Vrbas“, u protekle četiri godine, imali izvanrednu saradnju i da nije bilo nijednog problema koji nije zajednički riješen.

– Iskazujem svoje veliko zadovoljstvo zbog rezultata koje je klub ostvario u zadnje četiri godine. Oni su dominantni ne samo u RS i BiH već i u širem okruženju. Prepoznati su i kao dobri organizatori mnogih međunarodnih takmičenja, a mnogo su uradili i na promociji našeg grada u inostranstvu. Potvrda njihovog dobrog rada su osvojeni trofeji, ali i činjenica da dva člana ovog kluba imaju konkretne ponude da svoje spprtske karijere nastave u inostranstvu – rekao je u svom obraćanju Slobodan Gavranović.

Predsjenik kluba Marinko Umičević, podsjetio je da je KKI „Vrbas“ trostruki šampion regionalne NLB lige i dvostruki prvak BiH, te da je nedavno organizovao čelendž turnir u Banjaluci na kojem su nastupile neke od najboljoh evropskih ekipa.

– Za vrijeme gradonačelnika Gavranovića dobili smo troje kolica, nove trenerke i mi smo zaista neizmjerno zahvalni gradonačelniku i Gradskoj upravi na pomoći koju nam pružaju. Nije nam bilo lako, takmičenja su teška, ali mi smo ostvarili velike uspjehe i na sportskom i na organizacionom polju – kazao je Umičević.

Kapiten KKI „Vrbas“ Igor Ignjatović, koji će biti i vođa delegacije Bosne i Hercegovine na predstojećim Paraolimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, izrazio je nadu da će i ubuduće saradnja kluba i Grada Banjaluka biti na visokom nivou, te obećao da će članovi kluba nastaviti vrijedno raditi i trenirati za sve sportske izazove koji ih očekuju.