Vijesti 07.10.2016.

Gradovi Banjaluka i Subotica konkretizovali saradnju

ČITANJE: 1 minuta

Delegacija grada Banjaluke, koju će predvoditi gradonačelnik Slobodan Gavranović boravi u Subotici radi konkretizacije saradnje između dva grada.

Nedavna posjeta delegacije Subotice Gradskoj upravi Grada Banja Luka i Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske rezultirala je izložbom fotografija Nenada Maleševića, koja će biti otvorena večeras, u 19 časova, u Savremenoj galeriji Subotica.

Izložba pod nazivom „Dokumenti/Uvod u studiju prestajanja“, u produkciji Muzeja savremene umjetnosti RS, realizuje se u okviru Protokola o saradnji između Banje Luke i Subotice i jedan je od prvih koraka uspostavljanja jače i bogatije kulturne saradnje između ova dva grada.

Saradnju su tada dogovorili i direktori Narodne i univerzitetske biblioteke RS i Gradske biblioteke iz Subotice, koji će sutra, 7. oktobra, u Subotici potpisati sporazum o saradnji i započeti razmjenu bibliotečkog materijala.

Otvaranju izložbe i potpisivanju sporazuma o saradnji dvije biblioteke prisustvovaće i gradonačelnik Banje Luke, Slobodan Gavranović sa saradnicima, koji će tokom boravka u Subotici, razgovarati sa rukovodstvom tog grada o konkretizaciji sradanje i u drugim oblastima.

Banja Luka i Subotica zvanično su započeli saradnju u junu prošle godine, kada je potpisan Protokol o saradnji između dva grada.