Vijesti 30.03.2018.

GRADSKA SKUPŠTINA Talić otvorio naučnu konferenciju pravnika

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Skupštine grada Banja Luka Zoran Talić, otvorio je danas u sali gradskog parlamenta 2. međunarodnu naučnu konferenciju pod nazivom „Usaglašavanje pravne regulative sa pravnim tekovinama“, koja okuplja veliki broj pravnika Evrope.

Na konferenciji je raspravljano o stanju procesa usaglašavanja domaćih pravnih standarda sa propisima Evropske unije. Tema naučnog skupa se odnosi na pregovaračka poglavlja 23 i 24 u procesu pridruživanja i pristupanja EU.

“Grad je zainteresovan da koristi pozitivna iskustva Evropske unije i zemalja regiona. Mi imamo znanja i potencijale i spremni smo na razmjenu iskustava, da donosimo kvalitetna rješenja i da ih zajedno primjennjujemo. Posebno su nam interesantni stavovi kolega iz EU, te kako oni gledaju na naša zakonska rješenja. Možemo uvijek biti partneri i stojimo na raspolaganju ljudima iz struke” rekao je predsjednik Skupštine grada Zoran Talić.

Konferencija se održava u organizaciji Istraživačkog centra Banja Luka i Instituta za uporedno pravo iz Beograda, koji su danas potpisali i sporazum o saradnji.

Predsjednik Talić je danas primio delegaciju uglednih pravnika, učesnika konferencije, koji su mu se zahvalili na podršci i izrazili nadu da će se saradnja nastaviti i narednih godina.

Oznake: Zoran Talić