Politika 20.09.2016.

Gradska uprava: Čavić prijetio komunalnom policajcu

ČITANJE: 1 minuta

Gradska uprava Banjaluka najoštrije je osudila prijetnje predsjednika Narodnog demokratskog pokreta /NDP/ Dragana Čavića upućene komunalnom policajcu zbog uklanjanja predizbornih plakata sa lokacije koja nije predviđena za političko oglašavanje.

Političko plakatiranje uočeno je juče tokom redovnog komunalno-inspekcijskog pregleda u Karađorđevoj ulici, gdje su bili zalijepljeni i plakati NDP-a na zidovima kružnog toka, koji su fotografisani i uklonjeni, potvrđeno je Srni u Gradskoj upravi.

Nakon toga Čavić je putem telefona uputio niz prijetnji komunalnom policajcu koji je vodio slučaj.

Prema nezvaničnim saznanjima Srne, Čavić, koji je kandidat Saveza za promjene za gradonačelnika Banjaluke, poručio je komunalnom policajcu “da neće više pisati zapisnike kada on pobijedi.”

Iz Gradske uprave su poručili da će Odjeljenje komunalne policije postupati u skladu sa važećim propisima prema svim političkim subjektima koji nepropisno vrše političko oglašavanje tokom predizborne kampanje.

Odlukom o reklamiranju na teritoriji Banjaluke zabranjen je bilo kakav vid političkog oglašavanja van mjesta koja su za to predviđena, na šta je Komunalna policija prije početka izborne kampanje upozorila sve političke subjekte.

Partije su upozorene i da će protiv svih koji krše ovu odluku biti preduzete zakonom odgovarajuće mjere.

“Komunalni policajci koji vrše svoju dužnost ne smiju zbog toga biti predmet bilo kakvih prijetnji i napada”, naglašavaju iz Gradske uprave.

(Banjaluka.net)