Vijesti 21.09.2015.

Gradski čelnici mijenjaju fotelje: Radenko Đurica i Nenad Račić odlaze u Komisiju za koncesije

ČITANJE: 1 minuta
radenko djurica
Radenko Đurica, predsjednik banjalučkog odbora Socijalističke partije i načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Gradske uprave, danas će biti predložen Narodnoj skupštini RS za predsjednika Komisije za koncesije RS, saznaje Banjaluka.net.

Đurica bi na ovoj funkciji trebao zamijeniti dosadašnjeg predsjednika Predraga Aškrabića, koji se, prema saznanjima Banjaluka.net-a, vraća u rodnu Trebinje, i to na funkciju člana Regulatorne komisije za energetiku RS.

Aškrabić je na funkciji predsjednika Komisije za koncesije punih deset godina, odnosno još od osnivanja ove institucije.

S druge strane, Đurica, koji je po struci diplomirani tehnolog, jednu od najvažnijih funkcija u gradskoj administraciji obavlja od 2012. godine, odnosno od formiranja aktuelne aktuelne gradske vlasti.

On je na ovu funkciju došao kao kadar SP-a, a partiji Petra Đokića priključio se 2011. godine, odmah po izlasku iz PDP-a, čiji je poslanik bio u periodu od 2006. do 2010. godine.

Prema saznanjima Banjaluka.net-a, pored Đurice, još jedan gradski funkcioner – Nenad Račić (SNSD), direktor Gradske razvojne agencije, odlazi u Komisiju za koncesije.

Prema prijedlogu Vlade RS, koja, prema Zakonu koncesijama, provodi javni konkurs za izbor članova ove institucije i dostavlja ih parlamentu na izjašnjavanje, Račić je predložen za zamjenika predsjednika republičke Komisije za koncesije.

Prema zakonu, članovi Komisije za koncesije biraju se na period od pet godina, a mandat je moguće obnavljati najviše dva puta.

Ukoliko poslanici u srijedu, kad bi trebalo biti obavljeno glasanje, prihvate ove prijedloge, u gradskoj administraciji ostaće upraženje dvije jako važno funkcije, koje će, kako se očekuje, zamijeniti kadrovi SP-a i SNSD-a.

(Banjaluka.net)