Vijesti 09.10.2015.

Gradski parlament zasjeda u utorak 27. oktobra

ČITANJE: 2 minute
skupstina
Naredna, 38. sjednica Skupštine grada  biće održana u utorak 27. oktobra u 10 časova, a na dnevnom redu trebalo bi da se nađe 28 tačaka.

Kako je danas dogovreno na Kolegijumu Skupštine za dnevni red biće predloženi prijedlozi dopuna Odluke o grobljima i pogrebnoj djelatnosti, Odluke o javnom vodovodu i javnoj kanalizaciji i Odluke o proizvodnji toplotne energije, te Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o pristupanju procesu izrade Plana kapitalnih investicija Grada Banja Luka za period od 2015. do 2017. godine.

Na ovoj sjednici odbornici će razmatrati i Izvještaj JU „Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje“ Banjaluka, o izvršenom godišnjem programu rada, za 2014/2015. godinu, Program rada JU „Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje“ Banjaluka, za radnu 2015/2016. godinu, kao i Informaciju o omladinskim aktivnostima grada, Informaciju o nasilju u porodici i Informaciju o stanju bolesti ovisnosti na području grada.

Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o privremenom investiranju kreditnih sredstava, Projedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o zaduženju Grada Banjaluka, i Prijedlog odluke o konačnom otpisu potraživanja po osnovu zakupa poslovnih prostora takođe bi se trebali naći na dnevnom redu.

Skupština će se odrediti i prema Prijedlogu odluke o donošenju izmjene dijela Regulacionog plana Obilićevo, Prijedlogu odluke o izradi izmjene dijela Regulacionog plana za prostor između ulica: Bulevar Cara Dušana, Omladinske, Radoja Domanovića, Branka Morače, Patre, Teodora Kolokotronisa i lijeve obale Vrbasa (radni naziv Jug 7), Prijedlog odluke o izradi izmjene dijela Regulacionog plana stambenog naselja „Starčevica“.

Iz oblasti prostornog uređenja među  pripremljenim  materijalima su i Prijedlog odluke o izradi izmjene dijela Regulacionog plana za prostor Regionalnog centra u Banjoj Luci, Prijedlog zaključka o utvrđivanju Nacrta Regulacionog plana za saobraćajno čvorište kod „Kastela“ , kao i inicijative za izmjenu regulacionih planova i to dijela Regulacionog plana za prostor između Magistralnog puta Banjaluka – Gradiška i ulice Ivana Gorana Kovačića, dijela Regulacionog plana Jug 1 (Vilsonova ulica), dijela Regulacionog plana Jug 1 (ulica Majke Jugovića) i dijela Regulacionog plana stambenog naselja Drakulić.

Takođe, na sjednici bi se trebao razmatrati i Prijedlog odluke o dodjeli poslovnog prostora na korištenje Kulturno – prosvjetnom udruženju Ukrajinaca „Taras Ševčenko“ iz Banje Luke, te više prijedloga odluka o davanju saglasnosti za zaključivanje ugovora o kupovini  gradskog građevinskog zemljišta po osnovu izgrađene infrastrukture, ugovora o prodaji neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta neposrednom pogodbom i ugovora o zamjeni nekretnina.

(Agencije)