Vijesti 13.05.2019.

GRADSKI ŠTAB: Bez većih problema na terenu, nije ugrožen nijedan objekat

ČITANJE: 1 minuta

Uprkos obilnim padavinama, svi veći vodotookovi na području Banje Luke su u svojim koritima i ispod granice redovne odbrane od poplava, tako da, osim manjih i sporadičnih problema, nije došlo do ugrožavanja imovine i domaćinstava, saopšteno je na jutrošnjoj sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije.

Prema podacima Civilne zaštite, u gradski Centar za obavještavanje tokom protekle noći zaprimljeno je šest prijava građana i nadležnih službi, koje su u se odnosile, mahom, na začepljenu oborinsku kanalizaciju, a nadležne gradske službe i komunalna preduzeća rade na rješavanju tih prijava.

Po nalogu komandanta štaba Igora Radojičića, sve nadležne gradske službe su i dalje u stanju pripravnosti, spremne za intervenciju u slučaju potrebe.

-Sva gradska odjeljenja i danas će biti u stalnom obilasku terena, kako bi se evidentirao i rješavao i najmanji problem na koji se naiđe – rekao je Radojičić.

Prema najnovijim izvještajima, na području Banje Luke je od nedjelje poslije podne do jutros palo 43 litre kiše po metru kvadratnom, a  Vrbas je i dalje ispod redovne linije odbrane od poplava. Porast vodostaja zabilježen je samo na rijeci Vrbanji, što se dovodi u vezi sa rastom Jošavke na području Čelinca, ali je situacija na Vrbanji i dalje bez opasnosti po stanovništvo.