Sport 20.05.2016.

Gradski stadion u Banjaluci kao autobuska stanica

ČITANJE: 3 minute

U tužnoj sezoni za pristalice kluba sa Gradskog stadiona na klupi su se mijenjali Vlado Jagodić, Petar Kurćubić, Željko Vranješ, Aleksandar Janjić i Borče Sredojević. Jagodić je ekipu vodio na šest mečeva, Kurćubić na sedam, Vranješ na pet, Janjić na dva, a najviše je za kormilom bio Sredojević, deset utakmica.

Naravno, svaki od njih ima svoju filozofiju fudbala, pa su u skladu s tim mijenjali igrače i isprobavali razne varijante, ali svi zajedno nisu uspjeli da ispune zacrtani cilj – opstanak. Čini se da su ipak previše mijenjali igrače.

Uz golmane Bojana Jovića i Branislava Ružića, priliku su dobili: Aleksandar Subić, Siniša Saničanin, Srđan Bečelić, Boris Raspudić, Nebojša Runić, Željko Đokić, Marko Prljević, Filip Ristovski, Mile Paštar, Nemanja Vidović, Dejan Popović, Zvezdan Đorđilović, Dušan Komljenović, Marko Rajović, Vladan Milosavljev, Fedor Predragović, Ajdin Redžić, Lazar Marjanović, Uglješa Radinović, Srboljub Jandrić, Nenad Kiso, Milan Stojanović, Darko Maletić, Miloš Dujković, Stojko Kikić, Stefan Savić, Predrag Zekanović, Toni Jović, Petar Ilić, Mihajlo Savanović, Vladimir Đilas, Elvir Koljić, Demir Jakupović, Ognjen Škorić, Armando Mance, Mićo Kuzmanović, Miloš Kukić.

Ne uzimajući u obzir momke ponikle u Borcu, većina od navedenih dovedeni su kao pojačanja, a na terenu proveli simboličnu minutažu. Tako je Jakupović igrao samo 53 minuta, Dujković 143, Kuzmanović 160, Đorđilović 173, Kikić 182, Prljević 225, Rajović 360, Ognjen Škorić 361 minut…

Uz ovih 39 imena ne treba zaboraviti da su na klupi u ulozi rezervnog golmana bila još trojica: Senedin Oštraković, Goran Vukliš i Stefan Pupovac, a da u igru nije ulazio ni fudbaler Ognjen Petrović. Oštraković i Vukliš dovedeni su takođe kao pojačanja, a u igru uopšte nisu ulazili. Naime, Oštraković je doveden u finišu sezone da bude alternativa Ružiću, dok se Vukliš ubrzo po dolasku na Gradski stadion teže povrijedio.

Više igrača od Borca u ovoj sezoni na terenu imali su samo mostarski Velež (43) i zvornička Drina (42), a isti broj (39) sarajevski Željezničar. I svi su neslavno prošli, Velež i Drina su se preselili u niži rang, dok tim sa “Grbavice” nije uspio da se plasira na međunarodnu scenu.

Da stalno traženje idealne postave i mijenjanje velikog broja igrača nije ispravan put najbolje pokazuje primjer onih, koji su u ovoj sezoni igrali sa najmanje fudbalera. Samo 24 igrača nosila su dres Širokog Brijega i to je bilo dovoljno za treće mjesto, dok je za šampiona mostarski Zrinjski nastupilo njih 28, a vicešampiona tuzlansku Slobodu 29.

Kusturić

Predsjednik Upravnog odbora Borca Dejan Kusturić je istakao da rukovodstvo kluba želi da ostane u klubu, a prioritet u narednoj sezoni biće povratak potpuna stabilizacija i povratak u Premijer ligu BiH.

-Do kraja ove sedmice održaćemo sjednicu Upravnog odbora. Ono što sa sigurnošću mogu reći da je stav svih da ostanemo u klubu i da veoma brzo pred Skupštinu izađemo sa planom i programom potpunog oporavka Borca, uključujući i ekspresan povratak u elitu- naglasio je Kusturić.

Klub Igrači       Treneri

Velež         43      5

Drina         42      4

Borac         39      5

Željezničar        39      4

Sarajevo    37      4

Olimpik    37      4

Travnik     35      3

Radnik       34      1

Rudar P.    33      2

Mladost     33      1

Slavija      32      5

Vitez          30      3

Sloboda     29      1

Čelik         28      2

Zrinjski     28      1

Š. Brijeg   24      2

(Glas)