Vijesti 24.12.2015.

Gradski tamburaški ansambl “Zdravko Ćosić” svira u KPZ Banjaluka

ČITANJE: 1 minuta
kpz
Kazneno–popravni zavod Banjaluka organizovao je kulturno veče za osuđena lica uz članove Gradskog tamburaškog ansambla “Zdravka Ćosića”.

Ansambl već tradicionalno poklanja koncert osuđenim licima koji izdržavaju kaznu u KPZ Banjaluka i na taj način obogaćuju kulturno–prosvjetne aktivnosti koje ova ustanova organizuje za osuđena lica, saopšteno je iz Ministarstva pravde.

Vršilac dužnosti direktor ustanove Goran Selak rekao je da su dosadašnja iskustva pokazala da ovakav vid kulturno-prosvetnog rada pozitivno djeluje na usvajanje prosocijalnih navika osuđenih lica, kao i na unapređivanje i zadovoljavanje kulturno-umjetničkih i duhovnih potreba.

On je dodao da je koncert tamburaškog ansambla sa gostima samo jedan u nizu kulturnih programa planiranih u KPZ Banjaluka sa ciljem resocijalizacije osuđenih lica.

-Praksa je pokazala da ovakav vid organizovanja kulturnih događaja pozitivno djeluje na cjelokupnu klimu u osuđeničkom kolektivu i omogućuje osuđenim licima da svrsishodno provedu svoje slobodno vrijeme te da, bar na kratko, zaborave na svakodnevnicu i uživaju zanimljivom nastupu- naveo je ovom prilikom Selak.

(Agencije)

Oznake: Goran Selak