Gradski tamburaški ansambl “Zdravko Ćosić” svira u KPZ Banjaluka

kpz
kpz
Kazneno–popravni zavod Banjaluka organizovao je kulturno veče za osuđena lica uz članove Gradskog tamburaškog ansambla “Zdravka Ćosića”.

Ansambl već tradicionalno poklanja koncert osuđenim licima koji izdržavaju kaznu u KPZ Banjaluka i na taj način obogaćuju kulturno–prosvjetne aktivnosti koje ova ustanova organizuje za osuđena lica, saopšteno je iz Ministarstva pravde.

Vršilac dužnosti direktor ustanove Goran Selak rekao je da su dosadašnja iskustva pokazala da ovakav vid kulturno-prosvetnog rada pozitivno djeluje na usvajanje prosocijalnih navika osuđenih lica, kao i na unapređivanje i zadovoljavanje kulturno-umjetničkih i duhovnih potreba.

On je dodao da je koncert tamburaškog ansambla sa gostima samo jedan u nizu kulturnih programa planiranih u KPZ Banjaluka sa ciljem resocijalizacije osuđenih lica.

-Praksa je pokazala da ovakav vid organizovanja kulturnih događaja pozitivno djeluje na cjelokupnu klimu u osuđeničkom kolektivu i omogućuje osuđenim licima da svrsishodno provedu svoje slobodno vrijeme te da, bar na kratko, zaborave na svakodnevnicu i uživaju zanimljivom nastupu- naveo je ovom prilikom Selak.

(Agencije)

Banjalučanke pred sudom zbog prostitucije

Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka podnio je zahtjev da zbog prostitucije bude pokrenut prekršajni postupak protiv dvije osobe čiji su inicijali T.J. i N.B.

Servisne informacije za nedjelju, 8. decembar

Servisne informacije za nedjelju, 8. decembar 2019. godine: Policijska uprava U protekla 24 časa u Banjaluci zabilježeno je pet krivičnih djela. Javni red i mir je narušen šest puta. Dogodile su se tri saobraćajne nezgode, dva lica su lakše povrijeđena. Služba hitne pomoći U Stanici hitne pomoći pregledana su 72 odrasla pacijenta, 21 dijete i

BRUKA U ČELINCU: Opljačkana kutija sa donacijama tokom humanitarnog meča rukometašica Borca

Od večeras praktično više ništa nije sigurno u našem društvu, pa čak ni novac od humanitarne akcije. Naime, nepoznati lopovi opljačkali su kutiju sa donacijama za porodicu Đurić iz Čelinca, gdje je večeras odigrana rukometna utakmica između Borčevih djevojaka i aktuelnih šampionki iz Gruda. Hercegovke, koje su prvakinje Bosne i Hercegovine i najbolji tim u

DODIK POTVRDIO: Staša Košarac i Vojin Mitrović kandidati SNSD-a za ministre

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik potvrdio je da će kandidati ove stranke za ministarske funkcije u novom sazivu Savjeta ministara biti Staša Košarac i Vojin Mitrović. “Za ministra za spoljnu trgovinu i ekonomske odnosa će biti predložen Staša Košarac, a Vojin Mitrović za ministra transporta i komunikacija”, rekao je Dodik. Dodik je napomenuo da će ministarska

OLIMPIJSKI CENTAR “JAHORINA”: Otvorena nova sezona skijanja

Na Јahorini je večeras zvanično otvorena nova ski-sezona puštanjem u rad novoizgrađenog ski-lifta “Sidro” Poljice, te paljenjem olimpijske baklje, koja će gorjeti tokom godine kao podsjetnik na olimpijsku 1984. godinu. Olimpijski plamen upalili su Nemanja Majdov, svjetski prvak u džudou, sa ostalim olimpijcima i paraolimpijcima sa područja grada Istočno Sarajevo. Direktor Olimpijskog centra Јahorina Dejan