Magazin 24.04.2019.

GRADSKO POZORIŠTE “JAZAVAC” Večeras druženje sa Sekom Sablić

ČITANJE: 1 minuta

Projekcija kultnog ostvarenja Dušana Kovačevića “Maratonci trče počasni krug”, čiju je režiju daleke 1982. godine potpisao Slobodan Šijan, biće održana večeras u Gradskom pozorištu “Jazavac” s početkom u 20 časova, a gost večeri biće glumica Jelisaveta – Seka Sablić.

“U sklopu manifestacije ‘Proljeće u Banjaluci’ od aprila do juna prikazaćemo vam osam kultnih ostvarenja jugoslovenske kinematografije u digitalizovanom formatu. Prvo od njih je film ‘Maratonci trče počasni krug’. Gost večeri biće glumica Jelisaveta – Seka Sablić, s kojom ćemo i napraviti razgovor za publiku nakon projekcije filma. Ulaz je slobodan”, saopšteno je iz Gradskog pozorišta “Jazavac”.

Seka Sablić, koja se proslavila ulogom Kristine baš u ovom ostvarenju, slovi za najveću srpsku komičarku ili kraljicu komedije, kako je često nazivaju, ali i za jednu od najplaćenijih srpskih glumica.

Karijeru je započela prije 50 godina, da bi danas bila jedna od najpopularnijih i najvoljenijih glumica u svim zemljama bivše Jugoslavije.

(Nezavisne)