Vijesti 19.12.2018.

GRADSKO ZEMLJIŠTE Devet godina zbrinjavaju pse na tuđoj zemlji

ČITANJE: 1 minuta

Udruženje „Kerber“, koje od grada Banja Luke traži smještaj za njihov azil za pse, nelagalno je zaposjeo gradsko zemljište u Rakovačkim barama, bez bilo kakavog pravnog osnova, tvrde u gradskom Odjeljenju za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje, piše ATV.

Nakon što je udruženje, koje zbrinjava pse lutalice, zatražilo od Grada da im se zemljište u njihovom azilu dodijeli pod posebnim uslovima, odnosno besplatno, u nadležnom gradskom odjeljenju kažu da su i sami šokirani saznanjem da je „Kerber“ zapravo godinama nelagalno zaposjeda gradsko zemljište.

Da stvar bude zanimljivija, „Kerberu“ je sporno zemljište svojevremeno „dodijelilo“ Kinološko društvo Banja Luka koje se, tvrde u Gradu, i ugovoru o ustupanju zemljištu lažno predstavilo kao vlasnik.

– Što se tiče tog zemljišta, to Kinološko društvo je samo godinu dana, i to od 2009. do 2010. godine imalo ugovorni odnos sa Gradom u vezi tog zemljišta, kao korisnik tog prostora. Uvidom u arhivu, ustanovili smo da su četiri godine kasnije, odnosno 2014. godine sačinili nekakav ugovor sa „Kerberom“ kojim im je to Kinološko društvo „dodijelilo“ gradsko zemljište, i u to vrijeme kad, jasno, nisu bili čak ni korisnik tog zemljište, a kamoli vlasnik. A, da ne pričamo o tome što je jasno da korisnik ne može nekoj drugoj organizaciji izdavati našu zemlju u podzakup – tvrde u nadležnom odjeljenju.

(ATV)