Sport 27.09.2018.

GRAN FONDO Banja Luka domaćin Svjetskog amaterskog prvenstva u biciklizmu 2021.

ČITANJE: 1 minuta

Banja Luka će biti domaćin Svjetskog amaterskog prvenstva u biciklizmu 2021. godine, saopštio je danas u Insbruku predsjednik Međunarodne biciklističke federacije (UCI) David Lapartien.

U avgustu 2021. ugostićemo 3.000 takmičara iz 60 zemalja svijeta te hiljade gostiju. Riječ je o velikom sportskom događaju, trci pod nazivom “UCI gran fondo world championships (amateur and masters) 2021”.

Lijepu vijest iz Insbruka komentarisao je gradonačelnik Igor Radojičić koji je naglasio da je ovo sjajna vijest za Banju Luku i još jedna velika prilika za afirmaciju grada na međunarodnoj sceni.

-Uz 3.000 takmičara, najavljuje se i dolazak nekoliko hiljada gostiju i navijača što je prilika za naše hotelijere i turističke radnike da ostvare profit, ali i da pokažu naše tradicionalno gostoprimstvo. Sigurno je da svima koji su učestvovali u nastojanjima da Banja Luka dobije organizaciju velikog sportskog događaja treba čestitati i podržati ih u organizaciji. Mi smo kroz organizaciju trke Banja Luka – Beograd stekli veliku međunarodnu afirmaciju i organizacija Svjetskog prvenstva je kruna svih napora koje su uloženi do sada – rekao je gradonačelnik.