Vijesti 09.11.2016.

Grane nad putem i loše bankine

ČITANJE: 1 minuta

Iako današnji prvi snijeg nije izazvao probleme u odvijanju autobuskog saobraćaja prema prigradskim naseljima, vozači na linijama prema nekim naseljima zbog spuštenih grana nad putem i loših bankina već neko vrijeme upadaju u rupe pri mimoilaženju sa drugim vozilima.

“I prije pojave prvog snijega vozači se muče sa prolazom kroz grane koje su se nadvile na put, naročito na liniji 29 Priječani – Veliko Blaško”, kazao je Dejan Mijić, direktor “Autoprevoza”.

Da spuštene grane stvaraju problem za prolazak visokih teretnih vozila i autobusa na pravcu od grada do Priječana, potvrdio je i Nebojša Tojagić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Priječani. Istakao je da je put kojim prolaze autobusi uzak, a da su bankine oko njega u očajnom stanju.

“Vozačima koji se saobraćaju  na linijama prema  Česmi 9B  i Zelenom viru 3 probleme stvaraju rubovi puta koji nisu nasuti, zbog čega autobusi  upadaju u velike rupe”, istakla je Slobodanka Marčeta, direktor “Bočac tursa”.

Dodala je da nadvijene grane nad putem godinama najviše muče vozače  na  liniji  prema  Aginom Selu i Radosavskoj. Miladin Maličević, predsjednik Savjeta MZ Česma, istakao je da u tom naselju nema ni centimetra trotoara.

“Osim što su u lošem stanju, bankine na glavnoj ulici Petra Velikog služe i kao prometnice”, dodao je  Maličević. Dragan Ritan, direktor  “Žak tursa”, kaže da ih prvi snijeg nije iznenadio, a da su spuštene grane koje su prošle godine zadavale velike probleme vozačima na liniji 26 prema Golešima donekle sanirane.

(Nezavisne)