Vijesti 24.09.2015.

Granična policija za Banjaluka.net: Ogromne gužve na Rači zbog hrvatske zabrane

ČITANJE: 2 minute
raca-kamioni
Velika kolona šlepera formirana je jutros na graničnom prelazu između Srbije i BiH na Rači, izjavila je za Banjaluka.net Sanela Dujković, portparol Granične policije BiH.

Međutim, svi koji se u putničkim vozilima danas zapute prema Rači, koristeći pravac preko Koridora, ne bi trebali da imaju većih problema prilikom prelaska granice sa Srbijom, pošto je, kako prenosi Dujkovićeva, zadržavanje automobila kratko i ne prelazi 15-tak minuta.

– Kada su u pitanju ostali granični prelaze nije bilo većih zadržavanja i situacija je normalna – kazala je Dujkovićeva za Banjaluka.net.

U međuvremenu, agencija Beta prenosi, pozivajući se na službenike Granične policije,  da vozila sa srpskim registarskim tablicama, kao i putnici sa srpskim pasošem, najnormalnije prelaze iz BiH u Hrvatsku na prelazu Gradiška, ali da ne mogu ući u Srbiju preko graničnog prelaza Bajakovo.

– U kontaktu smo sa kolegama na hrvatskoj strani. Vozila sa srpskim tablicama i putnici sa srpskim putnim ispravama najnormalnije ovde mogu ući u Hvatsku, ali ne mogu preći u Srbiju preko graničnog prelaza Bajakovo – prenosi Beta.

Prema njegovim riječima, oni mogu putovati kroz Hrvatsku, ali zbog nemogućnosti da putuju preko graničnog prelaza Bajakovo, ponovo moraju ući u BiH da bi stigli do Srbije.

– To praktično znači da ponovo moraju ući u BiH na nekom od graničnih prelaza, Šamac ili Gunja kod Brčkog, a onda preko Rače ili Pavlovića mosta mogu ući u Srbiju – naveo je službenik Granične policije BiH.

Hrvatsko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je i granični prelaz Tovarnik zatvoren za sva vozila sa srpskim registracijama, ali da se zabrana ne odnosi na granične prelaze sa BiH.

(Banjaluka.net)