Vijesti 03.12.2015.

Granični prelaz u Kozarskoj Dubici biće otvoren 14. decembra

ČITANJE: 2 minute
granicni prelaz kd
Granični prelaz u centru Kozarske Dubice biće otvoren za međunarodni putnički saobraćaj 14. decembra, odlučeno je danas na sastanku Mješovite komisije za praćenje provođenja Ugovora između BiH i Hrvatske o graničnim prelazima.

Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro izjavio je da je tom odlukom o kojoj je informisan, priveden kraju dugotrajan postupak veoma značajan za tu opštinu.

– Ovom odlukom granični prelaz će biti otvoren na tri mjeseca, ali se s pravom nadamo da će odluka ostati na snazi i nakon isteka tog roka- rekao Zlojutro i dodao da će stanovnici Kozarske i Hrvatske Dubice napokon moći nesmetano, sa putnim ispravama da prelaze granicu.

Zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica Dragan Jaćimović istakao je da je vijest o otvaranju graničnog prelaza od izuzetnog značaja za Republiku Srpsku, ali najviše, ipak, za tu opštinu, njene stanovnike i dubičku privredu.

On je zahvalio svima koji su učestvovali u rješavanju tog pitanja, a posebno predsjedniku Mješovite komisije za praćenje provođenja Ugovora između BiH i Hrvatske o graničnim prelazima Boži Zovku.

Zlojutro i Jaćimović su istakli i angažovanost Savjeta ministara BiH u rješavanju problema graničnog prelaza u Kozarskoj Dubici.

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac izjavio je da je učinjen korak napred u uspostavljanju funkcionalnosti graničnog prelaza u centru Kozarske Dubice.

– Svi akteri koji su do sada radili da se počne sa rješavanjem ovog problema su uspjeli i sljedeći korak na kome će se raditi je da se prelaz otvori na duži period, a kasnije postigne trajna prekategorizacija- rekao je Banjac.

On je izrazio očekivanje da će se u narednom periodu nastaviti zalaganje nadležnih da se kroz komunikaciju sa predstavnicima hrvatske vlasti trajno riješi ovaj problem.

(Agencije)

Oznake: Darko Banjac