Politika 29.06.2020.

GRBIĆ (SDS): Sajam preletača nikog nije impresionirao

ČITANJE: 2 minute

Jučerašnji sajam preletača organizovan u režiji gradonačelnika Banja Luke Igora Radojičića ne samo da nije nikoga impresionirao već su zabrinuta lica potpisnika sporazuma i izgubljeni pogledi kvazi-lidera pokazali da Radojičićev koncept pretvaranja gradske skupštine u poligon za trgovinu doživljava fijasko – istakao je dr Slavko Grbić, predsjednik Gradskog odbora SDS Banjaluka.

„Četiri godine gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić nije ništa drugo radio nego strančario po Skupštini grada kupujući papke i praveći grupe, ekipe i bendove za svoj raštimovani politički orkestar koji je na svakom važnom pitanju iznevjerio građane Banjaluke“, naglasio je Grbić.

On je kazao da dok je gradonačelnik trgovao uticajem u gradskoj skupštini, Banjaluka je izgubila zemljište stare autobuske stanice, gotovo izgubila zemljište kod Poljoprivredne škole te došla do ivice ekoliške katastrofe u aferi „Piralen“ za koju još niko nije odgovarao.

„Banjaluka je danas grad bez privrednih investicija zbog čega građani svoju priliku moraju da traže u Njemačkoj, Austriji i Sloveniji“, rekao je predsjednik Gradskog odbora SDS Banjaluka.

Grbić ističe da je bezbjednost građana na najnižem nivou u istoriji pa je gradonačelnik i gradsku komunalnu policiju pretvorio u kaznenu ekspediciju koja guši svaki pokušaj iskazivanja slobode govora u Banja Luci.

„Sramna je i činjenica da Radojičić svetost velikog srpskog praznika Vidovdana prlja organizovanjem sramnog sajma preletača, a još sramnija da gradonačelnik svoju „papak koaliciju“ naziva „Okupljanje za Banjaluku“ u trenutku kada gradska uprava sprečava bilo kakva okupljanja za istinu i pravdu građanima Banjaluke“, kazao je dr Grbić i dodao.

„Ko je ko, opet se po ko zna koji put vidjelo na Vidovdan, a „plišanom Dodiku“ Igoru Radojičiću poručujemo da će narod Banjaluke kojeg se u svom mandatu više puta odrekao, u novembru kazniti njegov nerad i politički diletantizam“, zaključio je predsjednk Gradskog odbora SDS Banjaluka.

(SB/banjaluka.net)