Politika 12.03.2021.

GRMUŠA: Banjaluci ne trebaju restriktivnije mjere, ne kažnjavati savjesnu većinu zbog neodgovorne manjine

ČITANJE: 1 minuta

Protiv sam ideje da se Banja Luka zaključa zbog epidemije korona virusa, poručio je na društvenim mrežama Milko Grmuša, odbornik u Skupštini grada i generalni sekretar PDP-a.

– Ne trebaju nam restriktivnije mjere koje će imati katastrofalne posljedice po našu ekonomiju i prihode radnika, nego puno poštovanje postojećih mjera. Ne smijemo kažnjavati većinu savjesnih građana zbog neodgovornog ponašanja manjine – istakao je Grmuša.

On je podsjetio da je to stav koji je jednoglasno usvojila Skupština Grada Banje Luke prošle sedmice, a zatim i citirao taj zaključak:

“Skupština Grada Banja Luka poziva nadležne inspekcijske i policijske organe da, u skladu sa zakonom, pooštre odgovarajuće kontrole kad je riječ o poštovanju postojećih propisanih epidemioloških mjera. Skupština Grada Banja Luka se protivi praksi da se najveći broj građana, koji poštuju propisane mjere, praktično kažnjava zbog neodgovornog i nepravnog ponašanja manjeg broja nesavjesnih pojedinaca. Pravi odgovor na nepravno ponašanje ne može biti propisivanje oštrijih mjera, nego dosljedno poštovanje postojećih pravnih normi”.

(SB)

Oznake: Milko Grmuša