Politika 11.04.2021.

Grmuša: Ne treba cijeli grad držati u problemu zbog inata i političkih igara

ČITANJE: 2 minute

Generalni sekretar PDP i odbornik u skupštini grada Banjaluka Milko Grmuša, volio bi da postoji korektniji stav skupštinske većine.

Upoznati ste da je Milorad Dodik u izbornoj noći, da li u afektu ili ne, poručio Banjaluci da će da je na neki način ugasi. Rekao je da prijedlozi novog gradonačelnika neće biti usvojeni. Mi se nadamo da to tako neće biti, iako bismo mi u tom slučaju sledeće izbore dobili sa još većom razlikom. Smatramo da građani Banjaluke to ne zaslužuju i to nije dobra poruka, da se na taj način jedni sa drugima obračunavaju. Bilo bi dobro da se u Banjaluci ostvari jedan dijalog i da svaki nivo vlasti radi ono što je njegov posao – rekao je Grmuša, a prenosi Srpskainfo.

Osvrćući se na amandmane skupštinske većine po pitanju budžeta grada, dodao je da nije u skladu sa Ustavom i zakonom tražiti da grad Banjaluka finansira funkcije koje su na republičkom nivou.

– Pokušavali smo da ih uvjerimo da to ne ide, nažalost nismo imali sreće da oni to do kraja razumiju, ali nadamo se da će u narednom periodu da shvate. Jer svako drugačije postupanje dovodi grad Banjaluku u blokadu, što je dodatni teret u ovoj godini koja je već opterećena nizom drugih izazova, poput pandemije – rekao je Grmuša.

On je dodao da zbog inata i političkih igara ne treba držati cjeli grad u problemu. Podsjetio je na neke promjene koje je gradonačelnik Draško Stanivuković pokrenuo.

– Mi svake sedmice imamo na elektronskim bilbordima koji su dostupni građanima svaki dan, pregled svih računa koje gradska uprava i njene organizacione jedinice naprave, dakle, troškove viće od 500 maraka. Takođe, podsjećam da su objavljeni podaci o svim diplomama zaposlenih u gradskoj upravi i pored toga smo vratili vjeru u institut javnog konkursa. Iako je skupštinska većina drugačija u odnosu na našu političku opciju, ali i tu se maksimalno trudimo da javnosti objasnimo zašto ne dozvoljavamo da stvari prolaze kao što su prije – kazao je Grmuša.

On je dodao da je borba protiv kriminala i korupcije odjeknula i dalje od Banjaluke, Republike Srpske.

– Svjedoci smo svih onih slučajeva u vezi sa bilbordima i drugim reklamnim materijalima za koje nije bila plaćena ni dozvola, ni taksa, koji nisu imali lokacijske uslove. Mnoge stvari su pokrenute, iako mislimo da uvijek može bolje – rekao je Grmuša.

(A.M.)

Oznake: Milko Grmuša