Politika 25.09.2021.

Grmuša o aferi kiseonik: Nadam se da će nadležni biti u funkciji prava, a ne koalicionih partnera

ČITANJE: 1 minuta

Odbornik PDP u banjalučkoj Skupštini, Milko Grmuša, poručio da se nada da će se što prije utvrditi činjenično stanje oko slučaja nabavke kiseonika za Univerzitetaki klinički centar Republike Srpske.

Iskreno se nadam da će nadležni policijski i pravosudni organi što prije utvrditi stvarno činjenično stanje oko nabavke kiseonika u UKC, te da će biti u funkciji istine i prava, a ne čudnih odnosa između dva koaliciona partnera čiji kadrovi su u vrhu zdravstvenog sistema Srpske – poručio je on na Tviter profilu.

Stanivuković je juče ispred Okružnog javnog tužilaštva rekao da u UKC dolazi kiseonik bez licenci, atesta i kontrole serija i bez papira koje potvrđuju o kom kiseoniku se radi, te da ima dokaze da firma “TGT” iz Laktaša taj kiseonik isporučuje, ali da ona nije registrovana za unutrašnji promet lijekova.

Prema njegovim riječima, firma koja se bavi uvozom ima dozvolu samo za uvoz tehničkog, odnosno industrijskog gasa, koji koriste, na primjer mehaničari, a nema licencu za uvoz lijekova, odnosno medicinskog gasa.

(A.M.)

Oznake: Milko Grmuša