Vijesti 18.12.2022.

GRMUŠA: Usklađivanje plata sa realnim rastom troškova mora postati zakonska obaveza

ČITANJE: 1 minuta

Koliko raste inflacija mjesečno, toliko se moraju uvećavati plate svih zaposlenih u Republici Srpskoj. Ovo mora postati zakonska obaveza koja treba da stupi na snagu odmah i traje sve dok traje ova kriza, poručio je Milko Grmuša, odbornik PDP-a u Skupštini grada Banjaluka, na društvenim mrežama.

– To nije uvećavanje plate, riječ je zapravo o usklađivanju plata sa realnim rastom troškova. Na to mjesečno nominalno uvećavanje plata ne treba plaćati poreze i doprinose. Riječ je o potrebi da zaštitimo narod od totalnog osiromašenja. Država je trenutno najveći ekstraprofiter, jer ubire enorman novac po osnovu povećanja prihoda od PDV-a, akciza i drugih poreza, a sutra i od povećavanja cijene struje i drugih komunalija.

Država uzima, a ne vraća. Zato su se ovako brzo dogovorili oko vlasti, jer žele svi da se utale i uzmu svoj dio kolača. Nije problem, neka je inflacija 15% mjesečno, ali 15% mjesečno moraju rasti i plate. Naravno da ću ovu konkretnu mjeru koja jedino štiti zaposlene predložiti na usvajanje Narodnoj skupštini – zaključio je Grmuša.

(SB)

Oznake: Milko Grmuša