Politika 17.12.2022.

Grmuša: Većina kvaziopozicionih lidera mora na političko smetljište

ČITANJE: 3 minute

Vrijeme je za kompletan restart u našoj politici, objavio je Milko Grmuša, odbornik PDP-a u Skupštini grada Banjaluka.

On je u objavi na Facobooku objavio niz tema i projekata oko kojih se, kako navodi, treba okupiti:

-Izrada socijalne karte i subvencije onima koji su zaista socijalno ugroženi;
-Hitno formiranje kriznih energetskih štabova na svim nivoima kako bi se svakodnevno pratila situacija sa proizvodnjom i isporukom svih vrsta energije, te sačuvao narod i privreda u narednih pola godine;
-Promjena zakonske regulative na način da se kvartalno obavezno usklađuju primanja svih zaposlenih u privatnom i javnom sektoru sa rastom troškova, odnosno inflacije, i to na način da se povećanje plata po tom osnovu u narednih najmanje godinu dana ne oporezuje;
-Ukidanje svih nelegalnih i iracionalnih nameta;
-Sprovođenje javnog i poštenog konkursa za sva radna mjesta u javnom sektoru;
-Reforma javne administracije, povećanje njene profesionalnosti i efikasnosti, uvođenje sistema bonusiranja za najvrijednije i najučinkovitije službenike;
-Reforma penzionog, zdravstvenog i obrazovnog sistema i njihova modernizacija;
-Prilagođavanje potrebama jedinstvenog regionalnog tržišta koje će u naredne dvije godine postati privredna, politička i socijalna realnost u regiji jugoistočne Evrope kroz skriveno nastajuću novu “Balkansku federaciju” i političko pozicioniranje Republike Srpske u tom procesu.

Sve ovo su teme koje, kako navodi, ozbiljna politička alternativa u Srpskoj treba da razradi i ponudi kao referentan politički program za stanje u kojem se zemlja i narod u ovom trenutku nalaze.

“Sve su ovo stvari koje svakodnevno utiču na živote naših ljudi. Sve su ovo stvari kojima sam se lično bavio cijelo ovo vrijeme. Sve to su stvari za koje boli uvo najveći broj opozicionih političara, jer ih jedino zanima gdje će uvaliti svoje zadnjice, koji kompenzacioni mandat zgrabiti, kojeg rođaka negdje uvaliti, kako primati ogromne plate i ne preuzimati odgovornost za ama baš ništa, kao i u prethodnih skoro dvadeset godina”, naveo je Grmuša.

Dodao je da “16 godina mlate praznu slamu, vrijeđaju inteligenciju svakom čiji je IQ preko 50, pokazuju zbog čega ih nikad nijedna ozbiljna privatna kompanija nije i ne bi zaposlila, zagađuju javni prostor svojim stupidnim, praznim i debilnim floskulama”. “16 godina svaki dan napadaju samo jednog čovjeka verbalno, dok se zapravo dive svakoj njegovoj uzurpaciji vlasti. Dok je njih takvih, on može vladati još 160 godina, a naše cijele porodice će napuštati ovaj prostor”, dodao je Grmuša. Niti jednu politiku, kako kaže, nemaju koju nisu promijenili nakon deset dana.

“Niti jedan princip. Niti jednu ideju. Prazni su kao većina institucija koje su vodili njihovi kadrovi koji nikad nisu propustili priliku da pokažu da je moguće biti neuspješniji čak i od ove regionalno najneuspješnije vladajuće političke strukture”, stoji u Grmušinoj objavi u kojoj se dodaje: “Zato je vrijeme za kompletan restart u našoj politici. Okupljalje oko tema i projekata koje sam naveo u uvodu ovog teksta. Sazrijevanje mlađih i relativno mlađih ljudi u smislu da se konačno manu svih lažnih kvaziopozicionih autoriteta i njihovo konačno deponovanje na političko smetljište na kojem im je jedino pravo mjesto”.

(N.S)

Oznake: Milko Grmuša