Vijesti 09.04.2016.

Grubor počasni član italijanskog Društva ortopeda i traumatologa

ČITANJE: 1 minuta
grubor
Šef Katedre za hirurgiju na Medicinskom fakultetu u Banjaluci Predrag Grubor proglašen je počasnim članom italijanskog Društva ortopeda i traumatologa.

Grubor je izjavio da je članstvo u jednoj od najuglednijih evropskih ortopedskih asocijacija, osnovanoj još 1892. godine, priznanje njemu i svim njegovim kolegama u Srpskoj koji časno i odgovorno rade svoj posao.

“Veoma prija kad neko primjeti vaš rad i kad dobijete jedno ovakvo priznanje”, rekao je Grubor i dodao da je, osim italijanskog Društva ortopeda i traumatologa, član i asocijacije ortopeda Srbije.

Grubor je rekao da se već godinama bavi naučnim radom i objavljuje članke u stručnim časopisima i objavljuje knjige na engleskom i srpskom jeziku. Pojedine knjige doktora Grubora, u kojima je prenio svoja medicinska iskustva iz proteklog rata, objavljivane su i u SAD.

Izdavačka kuća “Nova Science Publishers” iz Njujorka objavila je 2014. godine Gruborovu monografiju

“Tretmani ratnih rana na ekstremitetima”, što je prva i jedina medicinska knjiga jednog ljekara sa prostora bivše Jugoslavije koja je otkupljena i štampana u Americi. U monografiji su iznesena autentična iskustva u liječenju primarne ratne i mirnodopske traume.

(Agencije)