Politika 28.07.2020.

GRUJIČIĆ: Glasovi pogrešnim ljudima doprinose rasipanju i gubitku Srebrenice

ČITANJE: 2 minute

Zajednički kandidat srpskih stranaka za načelnika opštine Srebrenica Mladen Grujičić pozvao je građane da ga podrže i da, kako je naveo, zbog nekog sitnog nezadovoljstva ne daju glasove pogrešnim ljudima, jer bi to doprinijelo rasipanju i gubitku Srebrenice.

Grujičić je naveo da mu podrška svih partija iz Republike Srpske znači mnogo.

“Srebrenica je specifična sredina i svako iskakanje bi značilo podjelu srpskog biračkog tijela. Ovo je pokazatelj da su sve stranke, uz određene zamjerke, ali i pohvale, stale iza jednog kandidata i mnogo će biti lakše ići u kampanju u narednom periodu”, rekao je za “Euroblic” Grujičić, koji je i aktuelni načelnik Srebrenice.

Grujičić je napomenuo da su se za načenika Srebrenice kandidovala i dva nezavisna kandidata iz reda srpskog naroda, koji su se odlučili da idu mimo stavova svih partija.

On je naglasio da je pobjeda neupitna uz dobar i organizovan rad, te da će se potruditi da svojim programom pridobije i stanovništvo koje je imalo primjedbe i zamjerke na njegov dosadašnji rad.

“Pozivam sve srpsko, ali i bošnjačko stanovništvo koje je do sada upoznalo moj rad, da ne rasipaju svoje glasove na kandidate koje ne podržavaju političke partije, jer ova odluka je rezultat duge analize i sveukupnog rada”, poručio je Grujičić.

On je dodao da je u Srebrenici u prethodnom periodu realizovano mnogo projekata, kako od novca Vlade Republike Srpske i Srbije, tako i od novca Savjeta ministara BiH i ministarstava iz Federacije BiH.

“Podigli smo fabriku koja zapošljava 56 ljudi, izgradili smo vrtić, te adaptirali kompletnu saobraćajnicu kroz uže jezgro opštine. Promijenili smo trotoare, sagradili dva kružna toka, te asfaltirali nekoliko desetina kilometara puteva”, podsjetio je Grujičić.

(Srna)