Politika 23.10.2018.

GUBE MJESTO Socijalisti ostaju bez fotelje u Centru za predškolsko obrazovanje i vaspitanje

ČITANJE: 2 minute

Socijalistička partija mogla bi ostati bez jedne fotelje nakon što je ostala sa dva odbornika u Skupštini grada Banjaluka, saznaju “Nezavisne”, a najizvjesnije je da izgube poziciju direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

Do ovoga bi moglo doći jer je SP napustio Mišo Kovačević, odbornik ove stranke u Skupštini grada, i prešao u SNSD.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, koji je i predsjednik Gradskog odbora SNSD-a, potvrdio je za “Nezavisne” da je Kovačević prešao u ovu stranku i da će djelovati kao njen odbornik.

Potvrdu o prelasku smo dobili i od Kovačevića, koji je rekao da je juče prešao u SNSD jer se, kako je pojasnio, radi o većoj stranci s većim klubom, ali i da je želio da pređe.

“Ovo su bratske partije, tako da mislim da neće biti nekih problema. U SP-u se nisam snašao i zbog toga sam prešao”, rekao je Kovačević.

Naglasio je da nije bilo nikakvog sukoba u Socijalističkoj partiji i da je nije zbog toga napustio.

Preostali dvojac socijalista u gradskoj skupštini Milan Milaković i Darko Milošević ubuduće će činiti odborničku grupu, a ne klub, kako je bilo dosad, jer su za klub potrebna tri člana.

Nakon prelaska Kovačevića, koji je do juče bio kadar SP-a, SNSD će u gradskom parlamentu imati 13 odbornika.

Socijalisti trenutno imaju mjesto direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, JP “Gradsko groblja”, mjesto potpredsjednika Skupštine grada i dva načelnička mjesta.

Izvor blizak SNSD-u rekao nam je da nije realno da SP zadrži sve te funkcije te da će morati ostati bez neke od njih.

Prema njegovim riječima, SNSD-u bi mogla pripasti stolica Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, na čijem čelu je Jelena Kurtinović, ili mjesto potpredsjednika Skupštine grada, na kojem je Milan Milaković.

“Bilo bi realno da SNSD vrati mjesto direktora Centra za predškolsko, jer je ta funkcija i prije bila njihova, a uz to aktuelna direktorica se ponaša kao da ne postoji koalicioni sporazum”, rekao izvor “Nezavisnih”.

Mjesto direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje je pripadalo SNSD-u, ali je po novom koalicionom dogovoru pripao SP-u.

U Gradskom odboru SP-a rekli su da nemaju nikakvih zvaničnih informacija o napuštanju Kovačevića.

SP trenutno ima

Direktori:

Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje – Jelena Kurtinović
Gradsko groblje – Željko Grbić, v.d.
Potpredsjednik:

Potpredsjednik Skupštine grada – Milan Milaković
Načelnici u Gradskoj upravi:

Odjeljenje za privredu – Radenko Komljenović
Odjeljenje za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport – Dragan Banjac.

(Nezavisne)