Magazin 30.05.2019.

Gujon u Banjaluci: Svi moji putevi…

ČITANJE: 1 minuta

Francuski i srpski humanista Arno Gujon predstavio je sinoć u Banjaluci knjigu ”Svi moji putevi vode ka Srbiji”.

Gujon je rekao da je u knjizi “Svi moji putevi vode ka Srbiji” htio da nakon više od 10 godina vođenja humanitarne organizacije napravi bilans i vidi koji je sve put prešao zajedno sa Srbima na Kosovu i Metohiji, ali i da opiše prilike u enklavama na Kosmetu.

“U ovoj knjizi htio sam i opisati Srbiju kakvu je vidi jedan Francuz, koji se zaljubio u ovu zemlju i odlučio da živi među Srbima”, izjavio je Gujon novinarima prije promocije knjige.

Prema njegovim riječima, u 10 godina na Kosovu i Metohiji najviše su mu se urezali u sjećanje susreti sa djecom i starijim ljudima koji govore jezikom istine i iskreno, bez politike i krupnih riječi, ali koji u nekoliko rečenica mogu da objasne kompleksnu situaciju.

“Svih ovih godina prenosili smo izjave i svjedočenja tih ljudi francuskoj publici”, dodao je Gujon, koji je osnivač i direktor francuske nevladine organizacije “Solidarnost za Kosovo”.

Gujon je rekao da u sklopu svojih humanitarnih aktivnosti trenutno radi na proširenju dvije farme koje su osnovane prije četiri godine na Kosovu i Metohiji, te da je u planu da i ovo ljeto djeca iz kosovskih enklava ljetuju u Crnoj Gori.

(Srna)